Avril Lavigne liikuttuu puhuessaan sairaudestaan: "Lääkäri kysyi, miksen vain nouse sängystä?"

30.06.2015 19:15 - Eeva Rajala

Avril Lavigne avautuu koskettavassa haastattelussa, millainen taistelu hänellä on takanaan.

Kanadalaismuusikko Avril Lavigne paljasti huhtikuussa People-lehden haastattelussa, että hänellä on diagnosoitu Lymen tauti eli borrelioosi. Borrelioosi on puutiaisen aiheuttama infektio.

Lavigne kertoo oman painajaisensa alkaneen kiertueen aikana. Hän heräili hikisenä ja olo tuntui flunssaiselta. Olotila vaihteli terveen ja flunssaisen välillä kuukauden ajan. Lääkärissä naiselta otettiin verikokeet, mutta testeistä ei saatu selville, mikä häntä vaivaa.

"Mikset vain nouse sängystä ja soita pianoa?"

Ensimmäisen kerran hän epäili borrelioosia kaksi kuukautta oireiden alkamisen jälkeen.

- Olin kirjaimellisesti vuoteenomana viime lokakuussa. Olin Los Angelesissa ja se aika oli elämäni kurjinta. Näin jokaisen erikoislääkärin ja parhaat lääkärit, itkuinen Lavigne kertoo haastattelussa.

Lavigne kertoo lääkäreiden vähätelleen hänen oireitaan. Lääkärit kertoivat hänen kärsivän kroonisesta väsymyksestä.

- Lääkärit kysyivät "Mikset vain nouse sängystä ja mene soittamaan pianoa" tai "Oletko masentunut?" Näin sanotaan monelle borrelioosia sairastavalle. Heillä ei ole vastauksia, joten he kertovat, että potilas on hullu, Lavigne tilittää.

"Paranen 100-prosenttisesti"

Vihdoin hänet ohjattiin borrelioosista tietävälle erikoislääkärille. Erikoislääkäri osaa tehdä diagnoosin pelkästään oireiden perusteella. Lavignen mukaan hänen hoitojaksonsa on koostunut antibiooteista ja levosta. Hoitojakso on tällä hetkellä puolessa välissä ja nainen voi jo paljon paremmin.

- Olen nähnyt paljon kehitystä, mutta asia, josta olen hyvin kiitollinen, on se, että paranen 100-prosenttisesti, Lavigne ilmoittaa.

Koskettavassa haastattelussa Lavigne kertoo faniensa auttaneen häntä sairauden aikana. Hän kertoo myös jokaiselle sairastavalle, että toivoa on aina.

- Minulle tämä on kuin toinen mahdollisuus elämään. Haluan jatkaa sitä, mitä rakastan, joten olen innoissani elämästäni tämän jälkeen, nainen kertoo.

Katso haastattelu alta:

Lue myös: Festariranneke voi olla kunnon bakteeripesä - aiheuttaa pahimmillaan verenmyrkytyksen

Kilpailut

Uusimmat