Hylätty sairaala Lappeenrannassa on aavemainen näky - katso kuvat

11.08.2015 19:15 - Mikko Räsänen

Lappeenrannassa sijaitseva Mäntylän sairaala lakkautettiin vuonna 2010. Nyt luonto on alkanut ottaa vallan sairaala-alueella.  

Lappeenrannassa vuosikymmeniä toiminut Mäntylän sairaala lakkautettiin 2010. Lakkautuspäätös tehtiin sen jälkeen, kun sairaala oli päässyt niin huonoon kuntoon, että sen peruskorjaaminen ei enää olisi ollut taloudellisesti järkevää.

Lakkauttamisen myötä päättyi yli satavuotinen perinne, jolloin paikalla oli hoidettu ihmisiä. 1800-luvulla tontille perustettiin Juomasillan torppa, joka tarjosi levähdys- ja juomapaikan Lappeenrantaan saapuneille matkalaisille ja heidän hevosilleen. Sittemmin tontlle perustettiin Lappeenrannan ensimmäinen kunnalliskoti ja sairaala, jonka uusin ja suurin rakennus valmistui 60-luvun alussa. 

Aavemaisilla käytävillä

Viisi vuotta tyhjillään ollut sairaala on vaikuttava ja jopa aavemainen näky. Ilkivallantekijät ovat rikkoneet ikkunoita ja sotkeneet seiniä maalilla. Silti vanhan sairaalan rakennuksissa on tiettyä arvokkuutta, kun miettii tuhansia potilaita, joita siellä on vuosien aikana hoidettu.

Katso alta kuvagalleria Mäntylän sairaalasta.

Kilpailut

Uusimmat