Kuva: Fotolia

"Spermapumppu" mahdollistaa raskaaksi tulemisen kesken työpäivän

01.11.2016 17:45 - Senni Loikala

Pian on olemassa laite, joka pumppaa siemennestettä vaginaan missä vain.

Tulevaisuudessa on mahdollista, että naiset tulevat keinohedelmöityksen avulla raskaaksi jopa kesken työpäivän. The Sun -lehden mukaan Iso-Britanniassa on kehitelty niin sanottu “hedelmöityspumppu”, joka kuljettaa hiljalleen spermaa vaginaan jopa yli neljä tuntia putkeen.

Kyseessä on reiteen kiinnitettävä, kotelomallinen laite, josta menee spermaa kuljettava putkilo vaginaan. Näin ollen laitetta käyttävä henkilö pystyy olemaan hedelmöityshoidossa missä vain, esimerkiksi töissä.

Nykyistä hedelmöityshoitoa tehokkaampi?

Laite välittää siemennestettä vaginaan tasaisin väliajoin. Tämän arvellaan toimivan jopa tehokkaammin kuin perinteiset hedelmöityshoidot, joissa spermaa saadaan vaginaan nopeasti yhdellä kerralla.

Lääkärit pitävät mahdollisena, että uutuuskeksintö lisäisi toivottujen raskauksien määrää. Kun laite pumppaa tasaisesti spermaa alapäähän, arvellaan siittiöillä olevan enemmän aikaa uida munasoluun.

Tämänhetkinen versio ”hedelmöityspumpusta” on nyt testattavana 250 naisella. Kehittelijät pitävät mahdollisena, että uutuuslaitteesta saadaan pieni erä markkinoille ensi vuoden aikana.

Kuvan "hedelmöityspumpusta" pääset katsomaan täältä.

Lue myös: 17 asiaa, jotka voivat vaikeuttaa raskaaksi tuloa

Lähde: The Sun

Kilpailut

Uusimmat