Kuva: Fotolia

10 asiaa, jotka saavat kotisi tuntumaan hyvältä

01.01.2016 12:15 - Emma Ylistalo

Asuit sitten pienessä yksiössä tai usemman huoneen asunnossa, tietyt avainasiat tekevät kodista sellaisen, että siinä on mukava asua.

Lue alta kymmenen asiaa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota kotonaan. Näin saat luotua kodin, joka saa sinut hymyilemään joka kerta kun astut ovesta sisään.

1. Luonnonvalo

Jokainen koti näyttää paljon paremmalta auringonvalossa. Avaa siis verhot ja nosta sälekaihtimet ylös. Jos asut alimmassa kerroksessa ja vieressä menee vilkas katu, hanki verhot, jotka päästävät mahdollisimman paljon valoa läpi. Näin saat valoa, mutta samalla myös yksityisyyttä.

2. Kasvit

Kasvit ja kukat saavat tilan tuntumaan tuoreelta, vaikka viimeisestä siivouksesta olisikin vähän aikaa. Jos et ole viherpeukalo, osta kasveja, jotka tarvitsevat mahdollisimman vähän hoitoa. Äläkä aliarvioi muutaman euron kukkakimpun merkitystä.

3. Persoonalliset esineet

Sinulla ei tarvitse olla erikoista pöytää tai hyllykköä, kunhan asunnostasi löytyy jotain persoonallisia esineitä. Tee kodistasi omannäköisesi laittamalla uniikkeja ja itsellesi tärkeitä esineitä esille. Sinulle rakas huopa sohvanreunalla tai isoäidin tekemä päiväpeitto tuovat heti ainutlaatuisen tuntuman kotiisi.

4. Hyvä tuoksu

Suurimmalla osalla meistä löytyy kotoa kasa lahjaksi saatuja tuoksukynttilöitä, joten miksi emme myös käyttäisi niitä. Laventelin ja ruusuntuoksuiset kynttilät sopivat hyvin makuuhuoneeseen, sillä ne lisäävät seesteisyyttä. Sitruuna ja eukalyptus taas sopivat hyvin esimerkiksi kylpyhuoneeseen.

5. Järjestys

Mausteidesi ei tarvitse olla aakkosjärjestyksessä, mutta se, että sinulla on oma paikka jokaiselle tavaralle tekee hyvää mielellesi. Jos kaappisi ovat niin täynnä tavaraa, ettet löydä mitään, on aika karsia turhat tavarat.

6. Raitis ilma

Tuuleta tarpeeksi usein, sillä roskien haju ei tee asunnostasi kotoisampaa. Jätä ikkuna auki esimerkiksi jumpan ajaksi, niin saat kodistasi heti paljon raikkaamman.

7. Lahjatavarat esille

Usein pidämme lahjaksi saaneita arvotavaroita ainoastaan kaapissa, jotta ne eivät rikkoutuisi. Ne eivät kuitenkaan pääse oikeuksiinsa jos ne ainoastaan lojuvat kaapin perällä. Jos lahjaksi saamasi tavarat eivät tunnu istuvan sisustukseesi, mieti voisiko niitä käyttää jossakin toisessa tarkoituksessa. Kokoa esimerkiksi hopetarjottimelle kaukosäätimet tai istuta kasvi kauniisiin teekuppeihin.

8. Vieraat

Asunnostasi tulee koti kun kutsut sinne vieraita. On mukavaa tavata ystäviä välillä ravintolan sijaan omassa kodissaan. Kun kutsut vieraita kylään saat samalla upeita uusia muistoja hetkistä, jotka ovat tapahtuneet sinun kodissasi.

9. Muutos

Jos näidenkin kohtien jälkeen sinusta tuntuu edelleen, että kodissasi kaikki ei ole kohdallaan, kokeile vaihtaa järjestystä. Siirrä sohvasi toiseen paikkaan, vaihda erilaiset kehykset tauluihisi tai hanki pari uutta koristetyynyä sohvallesi. Saat heti uutta ilmettä ja uusi järjestys saattaakin tuntua edellistä paljon paremmalta.

Lue myös: Tuo talvi kotiin - katso ihanimmat sisustustärpit

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat