Kuva: Fotolia

10 helppoa tapaa saada rahaa säästöön - aloita jo tänään

18.02.2016 14:45 - Rea Tallgren

Jos mielessäsi on tavoite, kannattaa sitä kohti alkaa kulkea päämäärätietoisesti.

Self.com -sivusto on listannut sellaisia tapoja, joiden avulla on mahdollista kasvattaa omaa pääomaa sekä säästää tai hankkia rahaa tehokkaasti. Listasimme alle niitä ja omia vinkkejämme. Muista, että vuoden päästä tästä hetkestä toivot, että olisit aloittanut tänään - joten anna mennä!

1. Tee itsellesi selkeä tavoite ja mieti, miten pääset sitä kohti.

2. Luovu ylimääräisistä ja tarpeettomista kuukausimaksuista. Irtisano kuntosalijäsenyys, jos et käy salilla usein. Siirry lenkkipoluille, se on ilmaista. 

3. Ja mitä tulee hyötyliikuntaan, unohda taksit! Niihin ei ole säästäjällä varaa. Ala sen sijaan kävellä tai pyöräillä - tai suosi julkisia kulkuneuvoja. 

4. Mieti, voisitko hyödyntää joitakin taitojasi ansaitaksesi enemmän rahaa. Jos olet vaikka luonnonlahjakkuus lasten kanssa, tarjoa lastenhoitoapua. Vahdi koiria, siivoa muiden koteja - pidä tavoite mielessä, tuolloin hanttihommien tekeminen on tarkoituksenomaisempaa. 

5. Myy ylimääräisiä tai itsellesi jo vieraalta tai turhalta tuntuvia vaatteita, huonekaluja ja tavaroita. Kun pengot kaappejasi, saatat löytää tavaraa jopa pienen omaisuuden edestä. 

6. Vaihda puhelimesi ja nettisi halvempaan, jos se on mahdollista. Saatat säästää huomattavasti, jos kilpailutat kuukausittaisia maksuja, jotka olet tottunut maksamaan ilman sen kummempaa miettimistä. 

7. Älä herkuttele jatkuvasti ulkona syömällä. Kotiruoka on monesti yhtä hyvää kuin ravintolaruokakin ja taatusti halvempaa. Siivoa koti, sytytä kynttilät ja nauti illallinen kuin hienossa ravintolassa konsanaan. 

8. Jos haluat päivittää vaatekaappiasi, kolua ensimmäiseksi läpi vaatekaapit tai pyydä ystäviltäsi lainaan jotain mukavaa. Älä tuhlaa vähäisiä säästöjäsi tai anna säästämisen stopata heti alkuunsa shoppailun takia. 

9. Mieti, millaisista kauneudenhoitoon liittyvistä asioista olisit valmis luopumaan säästökuurin ajaksi. Saatat rakastaa rakennekynsiäsi, ripsienpidennyksiä tai kampaajakäyntejäsi, mutta mieti, ovatko ne yhtä tärkeitä kuin tavoitteeseen pääseminen. 

10. Harkitse, mistä ostat. Ruokien hinnat eroavat runsaasti toisistaan eri paikoissa. Jos haluat todella säästää, tee taustatyösi kunnolla ja opettele tekemään ruokaostoksesi halvalla. 

Lue myös: Shoppailijat huomio! Tapasi käyttää rahaa voi vaikuttaa suhteeseesi

Lähde: Self.com

Kilpailut

Uusimmat