Huippukokki Hans Välimäki antoi vinkit mämmin syöntiin - kokeile, jos uskallat

29.03.2013 10:15 - Reetta Haverinen

Huippukokki Hans Välimäki vinkkaa, että mämmiä voi syödä muillakin tavoin, kuin perinteikkäästi pelkän kerman ja sokerin kanssa.

Hans Välimäen mukaan mämmistä saa erittäin herkullista, kun sen tarjoaa toisen suositun pääsiäisherkun, pashan kanssa. Mies kertoo, että maistoi tätä erikoista yhdistelmää ensimmäisen kerran anoppilassaan.

- Vaimoni äiti tekee erittäin hyvää pashaa ja anoppilassa oli tapana tarjota mämmi nimenomaan niin, että otetaan lusikallinen mämmiä ja siihen sitten pashaa ja loraus kermaa, mies kertoo.

Rohkeimmille Välimäki vinkkaa, että kun kerran amerikkalaisetkin syövät maapähkinävoita ja hilloa leivän päällä, niin miksei samaa temppua voisi kokeilla mämminkin kera. Välimäen mukaan mämmi sisältää kuitenkin paljon samantapaisia makuelementtejä kuin esimerkiksi makeat hillot, joita leivän päälle on totuttu sivelemään.

Pääsiäisen Välimäki viettää tänä vuonna kotona kahdestaan vaimonsa kanssa, sillä perheen lapset ovat vierailemassa isovanhempien luona. Lomailulle ei kuitenkaan jää hirveästi aikaa.

- Pääsiäisen aikaan meillä on kirjan kuvaukset, joissa menee pari päivää. Sunnuntai ja maanantai menevät sitten taas laukkuja pakatessa, koska lähdemme ensi viikolla Italiaan toisiin kuvauksiin, mies kertoo Voicelle.

Kilpailut

Uusimmat