Huumaava suklaakakku - onnistumistakuu!

01.03.2013 11:15 - Heli Thoren

Tämän kakun valmistuksessa onnistuu kokemattomampikin jauhopeukalo.

Suklaakakku


150 g Voita
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
200 g taloussuklaata


1. Vaahdota keskenään pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten.

2. Lisää kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita.

3. Sulata suklaa vesihauteessa: Keitä vähän vettä kattilassa. Laita kiehuvan veden päälle teräs- tai posliinikulho, jossa suklaa on. Sekoita ja anna suklaan sulaa hiljalleen. Älä päästä vettä suklaaseen. Mikrossa sulattaminen: sulata suklaa keskiteholla mikrossa. Tarkkaile, ettei suklaa pääse palamaan.

4. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle suoja leivinpaperista. Kaada taikina vuokaan.

5. Paista kakkua 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Muista, että kakun kuuluu jäädä keskeltä raa'aksi. Liian raaka kakku on parempi kuin liian kypsä!

6. Anna kakun jäähtyä hetki. Irrota se vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Tarjoile vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.


Ohje on yksi toimittajan luottoresepteistä. Tämä kakku onnistuu aina ja kerää kehuja kahvi- tai brunssipöydän ympärillä.

Kilpailut

Uusimmat