Kuva: Fotolia

Kilpailuhenkinen, ruusuilla tanssija vai puhkipalanut... Mikä äitityyppi sinä olet?

03.10.2015 12:45 - Senja Rapila

Vähintäänkin tuttavapiiristäsi löytyy ainakin yksi äiti, joka pääsee myös stereotyyppisten äitien listalle. 

1. Kilpailuhenkinen

Oletko vihdoin saanut vauvasi nukkumaan yön yli itkemättä? Kilpailuhenkisen äidin vauva on nukkunut yönsä kunnolla jo ainakin kolmen viikon ajan. Ryömikö vauvasi ensimmäistä kertaa? Kilpailijaäidin vauva alkoi kävellä toissapäivänä. Kaikki mitä vauvasi tekee, kilpailuhenkisen äidin vauva tekee sen paremmin - ja aiemmin. 

2. Viinaan menevä

Mikään ongelma ei ole ratkaisemattomissa lasillisella viiniä - tai lasillisella vahvempaa. Jos tarvitset juomakaveria, tämä äiti on oikea valinta.

3. Ruusuilla tanssija

Ruusuillatanssijalla menee kaikki täydellisesti lapsen syntymästä asti: hänen elämänsä on kuin kauniin sisustuskuvaston valokuvista.

4. Puhkipalanut

Tämä on hieman surullista, mutta puhkipalaneen äidin arjen sivustaseuraaminen saa sinut tuntemaan olosi paremmaksi. Jos joudut heräämään oman vauvasi kanssa kolme kertaa yöllä, tämä äiti on joutunut valvomaan koko yön kipeän lapsensa kanssa. Mietit aina ihmetellen, kuinka puhkipalanut äiti jaksaa nousta aamulla ylös sängystä.

5. Kaikkitietävä

Kun sinä et tiedä mitä tekisit sairastelevan vauvasi suhteen, kaikkitietävällä äidillä on vastaus kysymyksiisi. Hän tietää kaikki mahdolliset niksit vauvanhoidon - ja ehkä kaiken muunkin - suhteen. 

6. Ylijakaja

Hänen lapsensa teki pissat. Hänen lapsensa teki pissat pottaan. Lapsen pissa on oudon väristä, joten hän vei lapsensa lääkäriin. Tämän kaiken ja vielä paljon enemmän sinä kuulet ylijakavan äidin suusta. Hän näyttää myös kaikki mahdolliset kuvat, videot sekä yksityiskohdat elämästään - sellaisetkin, joita et välttämättä haluaisi nähdä.

7. Googlettaja

Niiskuttaako lapsesi hieman? Googlettaja tietää välittömästi, että lapsellasi on flunssa, ja mihin flunssa voi johtaa. 

8. Luonnonlapsi

Tämä hippimäinen äiti rakastaa kaikkea orgaanista ja luomua. Hän tekee ruuat kotona, jotta lapsen ruoka ei sisällä ylimääräisiä säilöntäaineita. Hän vaihtaa sinunkin lapsesi sokeriset herkut tuoreisiin hedelmiin ja vihanneksiin.

9. Facebookkaaja

Tapaat tämän äidin kerran, jonka jälkeen hän etsii sinut käsiinsä Facebookista. Et välttämättä tapaa häntä enää koskaan uudestaan, mutta tiedät hänestä kaiken, sillä hän kertoo avoimesti ainakin 15 kertaa päivässä Facebookissa siitä, mitä hänen lapsensa ovat tehneet.

Facebookkaaja-äiti kuuluu myös ihmiskategoriaan, joka kyselee mitä ihmeellisimpiä kysymyksiä omassa profiilissaan, sekä avautuu omasta arjestaan.

10. Bloggari

Bloggariäiti kirjoittaa miltei jokaisen päivän tapahtumista blogiinsa. Hän ottaa paljon kuvia, valitsee lapsensa vaatteet tarkasti ja jakaa postauksensa Facebookissa. 

11. Jokaisen äidin sielunystävä

Olit minkätyylinen äiti tahansa, tämä äiti on jokaisen äidin sielunystävä. Teillä on välittömästi yhteisiä puheenaiheita, ja ennen kuin huomaatkaan, te olette jo parhaimpia ystäviä. Jos olet äiti ja löydät tällaisen ihmisen - älä päästä hänestä irti!


Lue myös: Kakkavaipat, unettomat yöt, kylvettäminen - miehet paljastavat pelkonsa isäksi tulemisessa

Lähde: Huffington Post


Kilpailut

Uusimmat