Kuntoilu lähtee perusasioista: 6 asiaa, jotka jokaisen salitreenaajan tulisi ottaa huomioon

20.10.2013 18:15 - Katariina Näreaho

Personal trainerinä työskentelevä Kelvin Gary kehottaa jokaista kuntosalitreenaajaa harkitsemaan näitä vinkkejä.

Salille treeniohjelman kanssa

Kuntovalmentaja Kelvin Garyn mukaan salille ei tulisi mennä vain "tekemään jotain". On hyvä suunnitella etukäteen, mitä aikoo tehdä, mihin lihasryhmiin keskittyä ja millä laitteilla ja liikkeillä. Jos et ole varma, mitä salilla aiot tehdä, voi treeni mennä laiskotteluksi. Jos et puolestaan tiedä, mitä salilla voi tehdä, pyydä apua personal traineriltä.

Lämmittele etukäteen

On tärkeää lämmitellä ennen varsinaista harjoittelua. Kun verenkierto lisääntyy ja lihakset lämpenevät, vältytään myös revähdyksiltä ja vammoilta. Kymmenen minuutin hölkkä, naruhyppely ja kyykyt riittävät aivan hyvin.

Nesteytä

Riittävä nesteytys on yksi kuntoilijoiden kompastuskivistä. Vettä tulisi juoda ennen treeniä, treenin aikana sekä sen jälkeen. Varo kuitenkin täyttämästä vatsaasi vedellä liikaa, sillä se hölskyy kuntoilun aikana ikävästi.

Hanki itsellesi treenikaveri

Etsi joku, jonka kanssa voit treenata yhdessä. Treenikaverin kanssa voitte haastaa toisianne ja pitää motivaation korkealla.

Monipuolisuus on avainsana

Mitä monipuolisempi treeniohjelmasi on, sen parempia tuloksia saat. Kokeile kaikkea, jotta löydät itsellesi sopivimmat liikkeet ja laitteet. Pidä huoli, että treeniohjelmasi on tasapainoinen ja riittävän monipuolinen. Aika ajoin on myös hyvä päivittää ohjelmaa.

Lepää riittävästi

On äärimmäisen tärkeää malttaa levätä välillä. Liian kova treenaaminen aiheuttaa vain vahinkoa keholle. Vähintään yksi lepopäivä viikossa tulisi löytyä jokaisen kuntoilijan viikko-ohjelmasta.

Lähde: Yahoo! Shine

Kilpailut

Uusimmat