Kuva: Fotolia

Lemmikki ei kaipaa joulukuusta - vinkit eläinystävälliseen loppuvuoteen

17.12.2015 07:45 - Eeva Rajala

Helpoilla vinkeillä voi säästää muun muassa eläinlääkärikuluissa joulun aikaan.

Joulukuusi saattaa tuoda iloa ihmisille, muttei lemmikeille. Lemmikkikoira tai kissa saattaa niellä kuusen neulasia tai sen pieniä koristeita, jonka jälkeen saatetaan joutua matkaamaan eläinlääkärin vastaanotolle. Lemmikin joulusta voi tehdä turvallisemman ja stressittömämmän helpoilla keinoilla.

Turvalliset koristeet

Lemmikkitalouteen eivät välttämättä sovi esimerkiksi lasiset koristeet. Jos asunnossa on runsaasti lasisia joulukoristeita tai asunnossa poltetaan paljon kynttilöitä, kannattaa koristeet ja kynttilät sijoittaa niin, ettei lemmikki pääse mitenkään niihin käsiksi.

Rauhallinen huone lemmikille

Lemmikille kannattaa varata joulun juhlapaikasta yksi rauhallinen huone, joka on heidän turvasatamansa kaaoksen keskellä.

Koiraan tunnistetiedot

Jouluna kodin ovi voi käydä tiuhaan ja monet koirat ovat mestareita pakenemaan. Lemmikissä on hyvä olla mikrosiru tai ainakin kaulapanta, mistä löytyy omistajan yhteystiedot.

Minimoi melu

Lemmikki voi stressata meluisasta joulusta. Alati huutavat kodinkoneet tai lasten lelut ovat yleisimpiä stressitekijöitä lemmikeille joulun aikaan.

Lemmikille vain lemmikille sopivia herkkuja

Jotkut ihmiselle nautintoa tuovista herkuista voivat olla hengenvaarallisia lemmikeille. Jouluksi kannattaakin olohuoneen pöydälle varata myös sellaisia suuhunpantavia, jotka sopivat myös koiralle tai kissalle.

Myös lemmikki kaipaa jouluna huomiota

Jouluna voi helposti käydä niin, että lemmikki jää täysin huomiotta kaiken kiireen keskellä. Hyvä, että hänelle muistetaan antaa vähän ruokaa. Lemmikin huomiotta jättäminen voi kuitenkin näkyä lemmikin käyttäytymisongelmina kuten koiran tuhoisana tavaroiden pureskeluna. Lemmikille kannattaa varata päivittäin laatuaikaa, jotta lemmikitkin pysyvät muun perheen lisäksi tyytyväisinä.

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat