Kuva: Fotolia

Onko vanhoista vaatteista luopuminen vaikeaa? Helppo niksi auttaa

27.04.2016 18:15 - Senja Rapila

Jos käyttämättömät vaatteet lojuvat vaatekaapin pohjalla vuodesta toiseen, kannattaa kokeilla tätä suhteellisen helppoa niksiä.

Moni meistä on kokenut sen hetken, kun ne monta vuotta kaapin pohjalla tilaa vieneet vaatteet vain eivät löydä tietään sieltä pohjalta kierrätyslaatikkoon. Sen sijaan että niistä hankkiuduttaisiin eroon, ne peitetään vaatekaapin alimmaisiksi ja unohdetaan.

Keväisin tulee kuitenkin se hetki, kun vaatekaappia halutaan vähän putsata ja vanhoja vaatteita heittää pois. Sillä hetkellä törmäät siihen samaan vanhaan vaatekappaleeseen, jota olet monta vuotta säilyttänyt – etkä ole käyttänyt kertaakaan. Jos et halua luopua siitä vielä useiden vuosienkaan jälkeen vaikka et ole käyttänyt sitä lainkaan, kannattaa kokeilla helppoa niksiä: Jos tavaroista luopuminen on vaikeaa, on tärkeää laittaa ne hetkeksi pois katseen ulottumattomista.

Jos kaappisi pohjalla on muovipussillinen kulahtaneita - tai "ihan kivoja" - paitoja ja housuja joita et ole käyttänyt vuosiin, laita ne muovipussiin ja sulje pussi tiukasti. Sen jälkeen kiikuta muovipussi varastoon odottamaan.

Seuraavalla kerralla kun käyt varastossa tai suoritat varaston siivoamista, ota muovipussi tunteettomasti pois varastosta. Jos huomaat, että olet pärjännyt monta kuukautta ilman varastoon kiikutettuja vaatteita, älä edes katso pussin sisältöä ja vie se avaamatta vaatteille tarkoitettuun kierrätyslaatikkoon. Näin et välttämättä edes muista mitä vaatekappaleita pussi sisälsi ja et koe niiden "menetystä" niin voimakkaana.

Niksi on toimituksessa testattu ja hyväksi todettu, joten ei kun vain vaatekaapin kevätsiivousta suorittamaan!

Lue myös: Eivätkö sukat sandaaleissa miellytä silmääsi? Pientä verrattuna miesten seuraavaan kenkäbuumiin

Kilpailut

Uusimmat