Perjantairesepti: Kaura-mantelilastut

07.12.2012 11:15 - Heli Thoren

Keksit rapsahtavat ihanasti suussa ja sopivat vaikka glögin kaveriksi.

Kaura-mantelilastut

noin 14 lastua

2 dl kaurahiutaleita

2 dl sokeria

2 dl vehnä- tai grahamjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 dl mantelilastuja

(1-2 tl raastettua luomusitruunankuorta)

200 g margariinia tai voita

1 dl siirappia

1 dl kaura- tai soijakermaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva mikrossa tai kattilassa hellalla. Lisää rasva, siirappi ja soijakerma kuiva-aineisiin.

2. Laita noin ruokalusikallinen taikinaa uunipellille leivinpaperin päälle. Taikina leviää paistettaessa, joten jätä reilut välit. Yhdellä pellillä voi paistaa 6-8 keksiä.

3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 6-8 minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet ruskeata väriä. Ota pois uunista ja jäähdytä lastut pellillä tai leivinpaperin päällä pöydällä.

Lisää maistuvia reseptejä Kasvisaskeleet -kirjasta, 28 e, Moreeni

Kilpailut

Uusimmat