Kuva: Fotolia

Sisustusbloggarin vinkit iloiseen kotiin: Viisi tapaa sisustaa pieni tila

22.01.2016 20:15 - Pauliina Jokinen

Pienen tilan voi sisustaa tuottamaan hyvää mieltä.

Jos kotinasi toimii yksiö tai huone, on sen sisustamisella suuri merkitys viihtyvyyteesi - kiteytyyhän siihen kaikki kotona viettämäsi aika.

Jotta kotonasi olisi seesteinen ja positiivinen tunnelma, kannattaa kiinnittää huomiota pieniin asioihin. YouTubessa videoblogia pitävä Meg DeAngelis vinkkasi kuusi heppoa keinoa kauniin kodin sisustukseen.

Leiki erilaisilla kuvioilla

Erilaiset säännölliset printit ja kuviot toimivat pienessä tilassa. Esimerkiksi pallot, kukkakuviot tai raidat toimivat katseenvangitsijoina. Jos huoneesi tuntuu lattealta, lisää sinne esimerkiksi muutama tyyny, joissa on lempikuviotasi.

Sekoita pakkaa muutamalla tavaralla, jotka nousevat esille

Lisää asuntoosi esimerkiksi yksi kirkas nojatuoli tai taulu, joka selkeästi nousee esille muusta sisustuksesta.

Valitse asusteita, jotka saavat sinut hymyilemään

Paras tapa saada itsesi hyvälle tuulelle, on lisätä kotiisi asusteita ja tavaroita, jotka saavat sinut hymyilemään. Kyseessä voi olla inspiroiva taulu tai henkarille ripustettu mummon vanha mekko.

Järjestele pienet tavarat

Et enää koskaan hävitä huulipunaa tai korvakorua, kun ne ovat kauniissa rasioissa. Pieni tila tuntuu heti siistimmältä ja jäsennellymmältä, kun tavaroilla on oma paikkansa.

Ympäröi itsesi positiivisilla viesteillä

Kyseessä ei tarvitse olla kliseinen seinätarra, vaan voit laittaa esille hauskoja kesävalokuvia, jotka muistuttavat hyvistä hetkistä tai pino kirjoja, joiden lukeminen on tuonut sinulle iloa.

Lisää valoa

Valaistus luo huoneeseen oikeanlaisen tunnelman. Luonnonvalo on päiväsaikaan parasta valoa, mutta pimeän saapuessa koti saa uuden ilmeen, kun laitat kauniit valosi päälle.

Lue myös: Kuinka hyvä olet vastaamaan kompakysymyksiin? Tee hauska testi

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat