Unelmankevyt marenkikakku on kevyt vaihtoehto kahvipöytään - katso resepti

18.05.2013 14:15 - Heli Thoren

Herkullinen Pavlova on saanut nimensä venäläisen ballerinan Anna Pavlovan mukaan. Se onkin kesän ilmavin ja ihanin herkku.

Pavlova-marenkikakku

10 hengelle

Marenkilevyt:

4 valkuaista

2 dl hienoa sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 tl sitruunamehua

Täyte:

Tuoreita mansikoita

4 dl kermaa

1 lime


1. Erottele valkuaiset keltuiaisista niin, että yhtään keltuaista ei eksy joukkoon. Valuta valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon.

2. Lisää valkuaisten joukkoon 0,5 dl sokeria, sitruunan mehu ja vaniljasokeri. Vatkaa seosta sähkövatkaimella pienellä teholla. Lisää tehoa pikku hiljaa ja lisää samalla loput sokerista vähän kerrallaan. Jatka vatkaamista niin kauan, että vaahto on paksua ja kuohkeaa. 

3. Levitä keittiön tasolle kaksi leivinpaperia. Halutessasi voit piirtää paperiin kaksi ympyrää pohjien malliksi (ympärysmitaltaan noin 20 cm). 

4. Levitä puolet taikinasta toiselle leivinpaperille ja puolet toiselle. Voit halutessasi pursottaa taikinan paperille, jos haluat viimeistellymmän lopputuloksen. 

5. Laita pellit uuniin kiertoilmatoiminnolle yhtä aikaa. Paista levyjä noin 45 minuuttia 100 asteessa. Alenna sitten uunin lämpöä noin 60 asteeseen ja paista vielä hetki, jotta marengit kuivuvat. Tarkkaile, ettei marenkien pinta tummu liikaa. Valmiin marengin tunnistaa paitsi kuivuudesta myös siitä, että se irtoaa paperista vaivatta.

6. Valmista täyte: Pilko mansikat kauniiksi lohkoiksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Raasta limen kuoresta pieniä paloja ja purista limen mehu mansikoiden joukkoon.

7. Levitä kermavaahtoa toisen marenkilevyn päälle ja lisää päälle mansikoita. Aseta toinen levy päällimmäiseksi ja viimeistele kermalla ja mansikoilla. Ripottele pinnalle paloja limenkuoresta.

Kilpailut

Uusimmat