Vaihtelua klassikkoherkkuun: 4 erilaista ja terveellistä pitsapohjaa

18.09.2015 15:15 - Reetta Haverinen

Pitsa ei ole pitsa ilman rapeaa, ohutta vehnäjauhoista valmistettua pohjaa, mutta näitä herkullisia variaatioita kannattaa siitäkin huolimatta kokeilla!

Italialaiset kangistuisivat kauheudesta seuraavat ohjeet nähdessään, mutta kuten tiedetään, me suomalaiset olemmekin varsin kokeilunhaluista kansaa.

Monet dieettaajat ja allergikot ovat keksineet varsin nerokkaita variaatioita klassiselle italialaisruoalle, mikä onkin täysin ymmärrettävää - tuleehan kaikkien saada mahdollisuus viettää pitsaperjantaita!

Jos sinäkin tahdot pitsaasi vaihtelua, voit kokeilla perinteisen pitsapohjataikinan sijaan jotain seuraavista:

Kikhernepohja

Tämä kikhernejauhoista valmistettu pohja on maidoton ja viljaton. Siten se sopii niin gluteenitonta kuin maidotontakin ruokavaliota noudattaville. Löydät reseptin Syötävän hyvä -blogista. Pääset reseptiin tästä.

Kukkakaalipohja

Moni ei taatusti olisi arvannut, että tämä satokauden herkku sopii myös pitsapohjan raaka-aineeksi. Kukkakaalista, juustosta ja kananmunasta valmistettu pitsapohja on varsinkin karppaajien ja keliaakikoiden mieleen. Löydät reseptin Vilma Peltosen blogista täältä.

Kananmunapohja

Tämän simppelimmäksi ei pitsapohja enää muutu: pelkistä kananmunista valmistettu pitsapohja on jokaisen kuntoilijan unelma. Löydät ohjeet kananmunapohjan valmistamiseen Mona's Daily Style -blogista täältä.

Kvinoapohja

Kvinoasta valmistettu pitsapohja on gluteeniton, maidoton ja vegaaninen. Siten kvinoasta valmistettu pitsapohja on turvallinen ratkaisu, jos sinulle on tulossa illallisvieraita, joilla on paljon allergioita. Katso resepti kvinoapitsasta Feel Good Kitchen -blogista täältä.


Lue myös: Kuinka syödä edullisesti ja terveellisesti? Lue helpot vinkit kevyisiin kotiruokiin

Kilpailut

Uusimmat