Kuva: Arla

Viikon herkullisin resepti: Vihreä curry vie sinut hetkessä Thaimaan lämpöön

29.10.2015 12:45 - Pauliina Jokinen

Vihreässä thai curry on ihanan tulinen ruoka nautittavaksi viileän sään vastapainoksi. Kun maltat hankkia oikeat raaka-aineet, kokkaat herkun helposti.

Villasukat, -neuleet ja -pipotkaan eivät aina lämmitä tarpeeksi, kun kirpeät syyspäivät tuntuvat luissa ja ytimissä saakka. Samalla kaukokaipuu nostaa päätään ja ajatukset ovat Aasian lämmössä. Äkäisintä kaamostunnelmaa voi lieventää kokkaamalla työpäivän jälkeen vihreää thai currya.

Aidon makuista thaimaalaista ruokaa saa valmistettua helposti kotikeittiössä, kun raaka-aineet ovat oikeat. Alla olevassa reseptissä on käytetty kaffirlimenlehtiä, joita harvemmin löytyy suomalaisesta keittiöstä. Niitä löytyy kuitenkin hyvinvarustetuista ruokakaupoista tai etnisistä liikkeistä. Kaffirlimenlehdet ovat kuivattuja limenlehtiä ja niitä käytetään ruoissa laakerinlehtien tapaan. Lehdet tuovat curryyn aidon thaimaalaisen vivahteen ja limen maun.

Reseptissä vihreä curry saa uutta twistiä Apetina-salaattijuustosta, joka tuo curryyn täyteläistä makua.

Tulinen vihreä curry valmistuu seuraavista raaka-aineista:

2 rkl rypsiöljyä

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

noin 2 cm:n pala inkivääriä

10 varhaisperunaa

100 g lehtikaalia

10 kaffirlimenlehtiä

4 rkl kalakastiketta

2 rkl vihreää currytahnaa

1 tölkki kookosmaitoa

2 dl vettä

2 tl sokeria

200 g Apetina® Classic salaattijuustokuutioita


1. Keitä perunat ensin kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä.

2. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja leikkaa kuorittu inkivääri sekä pesty lehtikaali siivuiksi. Kuullota sipulit, inkivääri ja lehtikaali öljyssä pannulla ja lisää kaffirlimen lehdet sekä currytahna ja kuullota vielä hetki. Lisää kookosmaito, vesi, kalakastike ja sokeri.

3. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

4. Viipaloi esikeitetyt perunat sekaan ja anna hautua vielä 5 minuuttia.

5. Tarkista maku ja tarjoile keitetyn jasmiiniriisin kanssa. Koristeeksi voit ripotella päälle korianterin lehtiä ja viipaloitua tuoretta chiliä oman makusi mukaan.


Lue myös: Herkkuresepti sekoitti internetin - katso ohjeet kolmen raaka-aineen kakkuun

Kilpailut

Uusimmat