Kuva: Fotolia

Viinaa hiuksiin ja kasveille - 5 loistavaa niksiä vodkan käyttöön

04.02.2016 23:15 - Emma Ylistalo

Drinkkien sijaan vodkaa voikin käyttää moniin yllättäviin asioihin kotona.

Jääkö lahjaksi saatu vodkapullo aina juomatta? Lue alta viisi tapaa hyödyntää vodka - ja näihin vinkkeihin ei kuulu sen juominen!

1. Puhdista höyläsi

Maksimoi höyläsi tehokkuus ja käyttöikä tällä kikalla. Kaada vodkaa kuppiin ja anna höylän liota kunnes olet tyytyväinen. Tämä tapa puhdistaa ja desinfioi ne kauttaaltaan.

2. Anna kasveille voimaa

Ota tuoreet kukat ja aseta ne vaasiin niin kuin yleensäkin tekisit. Sen sijaan, että laittaisit sinne pelkkään vettä, lisää muutama tippa vodkaa seokseen. Tämä hidastaa kukkien kuihtumista. Vaihda kuitenkin vesi-vodkaseos prin päivän välein. Vodkan desinfioiva voima tappaa bakteerit, jotka normaalisti tappaisivat kasvin.

3. Puhdista hiukset

Lisää muutama tippa shampooseesi ja pese normaalisti. Kun hiuksesi kuivuvat, huomaat kiillon. Se myös pesee hiuksesi pelkkää shampoota paremmin ja tasapainottaa hiusten normaalia pH-arvoa. Se myös tappaa bakteereja, jotka saattavat selvitä tavallisesta shampoopesusta.

4. Raikasta jalkasi

Desinfioivat ominaisuudet tappavat hajut ja haitalliset bakteerit. Kaada vähän vodkaa liinaan ja pyyhi sillä jalkasi. Jos sinulla on aikaa, voit myös liottaa niitä hetken vesi-vodkasekoituksessa, jossa on yksi osa vodkaa ja kolme osaa vettä.

5. Puhdista silmälasit

Vodka haihtuu nopeasti, joten se on sopiva puhdistaja herkemmille asusteille. Kostuta pyyhe vodkassa ja pyyhi sillä silmä- tai aurinkolasit. Vodka puhdistaa niistä lian ja öljyn.


Lue myös: Instagram-käyttäjien loistavat niksit koottiin yhteen - helpottavat arkea!

Lähde: Spirit Science

Kilpailut

Uusimmat