Viisi luontoystävällistä siivousvinkkiä, jotka jokaisen on hyvä tietää

03.05.2014 13:15 - Katariina Näreaho

Kestävät materiaalit ja luonnon omat raaka-aineet lyövät monet kauppojen hyllyltä löytyvät siivousvälineet sata nolla.

Mitä jos kokeilisit näitä luontoystävällisiä niksejä seuraavana siivouspäivänäsi? Kotisi lisäksi ihosi ja luonto kiittävät, kun kertakäyttöliinat vaihdetaan kestäviin materiaaleihin ja vahvat myrkyt luonnon omiin tuotteisiin.

Viisi siivousniksiä, jotka ovat hyväksi sinulle ja luonnolle:

1. Mikrokuituliina

Pölyjen pyyhintään paras väline on mikrokuituliina! Liinaa käytetään kuivana, jolloin se suoranaisesti imee itseensä pölyhiukkaset. Kosteana se poistaa pinnoilta myös likatahrat ilman suurempaa jynssäystä.

Kolmas hyvä ominaisuus mikrokuituliinassa on sen pitkä käyttöikä. Liinan voi pestä pesukoneessa muun pyykin joukossa, jonka jälkeen se on taas käyttökelpoinen. Älä kuitenkaan käytä huuhteluainetta, sillä se heikentää mikrokuitujen tehoa.

2. Valkoviinietikka

Etikka on oiva apuväline rasvanpoistossa. Laimennettuna sillä voidaan pestä myös puu- ja laattapinnat. Etikan avulla vaatteista saa myös pahan hajun pois.

3. Sitruuna

Viinietikkaakin vahvempi aine. Voidaan käyttää esimerkiksi tiskikoneen puhdistamisessa sekä merisuolan kanssa teräspintojen, kuten tiskialtaan, siivoamisessa. Leikkaa sitruuna puoliksi, ripottele päälle suolaa ja hankaa tahrat pois.

4. Ruokasooda

Ruokasoodaa voi käyttää pienen vesimäärän kanssa hankausnesteenä tai yhdessä viinietikan kanssa, jolloin siitä tulee huomattavasti tehokkaampi tahranpoistaja.

5. Suola

Suolan avulla pinttyneemmätkin liat saa hangattua pois. Dippaa kostea hammasharja suolaan ja hankaa tahrat pois!

Lisää ilmiömäisiä siivousvinkkejä kodin puhtaanapitoon löydät täältä.

Lähde: Homelife

Kilpailut

Uusimmat