Kuva: Fotolia

Haaveiletko pitkästä reissusta maailmalla? Lue, miten voit rahoittaa matkasi

07.12.2015 15:00 - Senja Rapila

Jos haaveilet reissaavasi ympäri maailmaa, mutta et ole miljonääri, tarvitaan kekseliäisyyttä sekä toimivia vinkkejä.

Australialaiset Joel Baldwin, 27, ja Stephanie Tarrant, 28, ottivat yhdensuuntaisen lennon Vietnamiin yli kaksi ja puoli vuotta sitten. Pari on vieraillut matkansa aikana yli 30 maassa Aasiassa, Keski-Idässä, Euroopassa ja Amerikassa, ja on nyt vihdoin palaamassa takaisin kotiin.

Parin pitkäksi venähtänyt reissu on herättänyt ihmetystä muun muassa heidän Facebook-ystävissään. Suurin osa ystävistä on miettinyt, kuinka pari on kustantanut elämisensä näiden vuosien aikana.

Säästöt pohjana

Ensimmäiseksi Joel ja Stephanie säästivät rahaa ennen reissulle lähtemistä. Säästetty matkakassa ei kuitenkaan riitä pitkäksi aikaa - varsinkaan jos ei elä todella säästeliäästi. Pariskunta hyödynsikin työtekoa ja vapaaehtoistoimintaa leikatakseen kuluja matkallaan: säästämisen lisäksi he saivat näistä upeita, uniikkeja kokemuksia.

- Couchsurfing sekä HelpX -sovelluksien takia olemme kävelyttäneet vuohia Espanjassa, järjestelleet CD:itä Norjassa, kitkeneet meriruohoa Meksikossa ja auttaneet hostellissa Guatemalassa, he kertovat.

Pariskunta opetti myös englantia Espanjassa puolitoista vuotta. Työn he saivat Australiasta käsin ennen reissuun lähtemistä.

- Työtunteja oli viikossa vain 12, joka antoi meille mahdollisuuden matkustella Euroopassa. Teimme vähintään yhden reissun kuukaudessa, ja halvimmat lennot löysimme Skyscannerin avulla. Jos olet päivämäärien ja matkakohteiden suhteen joustava, voit löytää todella mahtavia diilejä sen avulla.

Helpot vinkit täysipäiväisestä matkustelusta haaveileville:

Työskentele tai ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

HelpX, Workaway, WWOOF ja Couchsurfing auttavat sinua löytämään majoituksen tai työpaikan (useimmiten majoitus-/ruokapalkalla). Voit opettaa matkakohteessasi englantia tai auttaa lomajahdin ylläpidossa Karibialla. Muista keskustella isäntäsi kanssa ajoissa työtunneista ja majoituksen kestosta.

Vieraile halvoissa matkakohteissa

Se on yksinkertainen fakta, että rahasi hupenevat nopeasti kalliissa matkakohteissa. Suuntaa siis jonnekin, missä ei ole turisteja. Esimerkiksi Machu Picchu Perussa on todella kallis lomakohde, mutta muut maata ympäröivät kaupungit ovat yhtä upeita - ja huomattavasti edullisempia!

Opettele paikallinen kieli

Se, että osaat puhua edes hieman paikallista kieltä, antaa sinulle itsevarmuutta päivittäisiin toimiisi. Todennäköisesti pystyt tinkimään kaupoilla ollessa, eikä sinulta voida huijata rahaa vain sen perusteella, että olet turisti. Paikallisen kielen opettelu antaa sinulle myös mahdollisuuden matkustella paljon itsenäisemmin. 

Järjestä itsellesi muutamaksi viikoksi paikallisen kielen oppitunteja, kun saavut uuteen matkakohteeseen. Kun opettelet kielen paikallisten keskellä, opit sen huomattavasti nopeammin kuin kotimaassasi.

Lue myös: Talven 10 lämpimintä lomakohdetta - katso ja inspiroidu

Lähde: The Advertiser

Kilpailut

Uusimmat