Matka lähestyy ja kaikki levällään? 5 vinkkiä laiskalle pakkaajalle

02.05.2014 14:45 - Linda Arponen

Tavaroiden pakkaaminen matkalle voi olla rasittavaa ja stressaavaa. Onneksi helpoilla nikseillä myös pakkaamisesta voi tehdä asteen helpompaa.

Tuttu tunne monille: matkalle lähtöön on enää muutama tunti aikaa, mutta kaikki on vielä pakkaamatta. Saatat stressata sitä, mitä pitää ottaa mukaan ja mitä olet jo unohtanut. Saatat olla myös laiska, jolloin pakkaaminen ei vain yksinkertaisesti ole kiinnostanut ennen kuin viime hetkellä.

Mikäli pakkaaminen tuottaa sinulle tuskaa, kokeile näitä vinkkejä lähtiessäsi seuraavan kerran lomalle.

Älä poista laukusta matkatarvikkeitasi

Et luultavasti tarvitse puhallettavaa niskatyynyäsi tai pientä likapyykkipussiasi arkielämässäsi, joten miksi edes purat ne laukustasi? Jätä tällaiset, pelkästään matkoilla käyttämäsi tarvikkeet asumaan laukkuusi. Näin ne myös löytyvät sieltä valmiiksi seuraavalle matkalle lähtiessäsi. Lisäksi sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että unohdat ottaa ne mukaan reissuun.

Hanki vaatteita, jotka eivät rypisty

Sinun ei tarvitse miettiä pakkaamista niin tarkkaan, mikäli käytät vaatteita, jotka eivät mene ryppyyn. Tunge ne laukkuusi miten tahansa ja voit silti nauttia siisteistä ja istuvista vaatteista matkakohteessasi.

Säilytä vanhat pakkauslistasi

Pakkaat seuraavalle matkallesi luultavasti hyvin paljon samoja asioita kuin myös edelliselle matkallesi. Säilytä siis entisille matkoillesi kirjoittamasi pakkauslistat, jotta voit hyödyntää niitä myös jatkossa. Muista säilyttää listat erilaisilta matkoilta, sekä hiihto-, ranta- että kaupunkilomilta. Näin voit aina tarkistaa, että olet pakannut laukkuusi ainakin samat perusasiat, joita tiedät tarvitsevasi. Kätevintä on tallentaa listat tietokoneellesi tai kännykkääsi, jottei sinun tarvitse pohtia, mihin paperisi ovat kadonneet.

Aikatauluta pakkausaikasi

Ennen matkaa aikasi saattaa kulua töissä, arkiaskareissa ja muissa pakollisissa velvollisuuksissa. Varaa näin ollen itsellesi hyvissä ajoin tietty aika pakkaamista varten. Tällä tavalla vältyt siltä, että aloitat pakkaamisen vasta tuntia ennen matkalle lähtöä.

Osta tavaroita matkakohteessa

Päätä etukäteen, että ostat vasta perillä tiettyjä asioita, kuten hygieniatuotteita tai muita tavaroita, joita et ehtinyt tai jaksanut pakata ennen lähtöäsi. Huono puoli tässä on kuitenkin se, että joudut kuluttamaan aikaa ja rahaa asioihin, jotka olisit voinut ottaa mukaan jo kotoasi.

Lue pidempi lista täältä.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat