Kuva: Fotolia

Painaako matkalaukkusi liikaa? Tavarat, jotka kannattaa jättää pakkaamatta

16.04.2016 15:15 - Emma Ylistalo

Tietyt tavarat kotiin jättämällä voi helposti karsia tavaramäärää lomalla.

Usein matkalle lähtiessään suunnittelee pakkaavansa kevyesti, mutta lähtöhetkellä matkalauku painaakin taas enemmän kuin oli alunperin ajatellut. Pure Wow -sivusto listasi seitsemän asiaa, jotka kannattaa jättää matkalaukusta pois.

1. Kengät, joilla ei ole hyvä kävellä

Ne korkokengät, joilla meinaat aina satuttaa nilkkasi tai tennarit, jotka hiertävät yhä uudestaan rakot. Jätä ne suosiolla kotiin. Kiität varmasti, kun olet kiertänyt koko päivän katselemassa nähtävyyksiä. 

2. Kovakantiset kirjat

Pakkaa suosikkikirjastasi pokkariversio mukaan ja jätä kaikista paksuimmat kirjat luettavaksi vasta kotona. 

3. Uimapuku, jossa et tunne itseäsi itsevarmaksi

Jos tunnet itsesi epävarmaksi kylpyhuoneen peilin edessä siinä uimapuvussa, asiaan tuskin on tulossa muutosta täpötäydellä turistirannalla. Jätä siis sellainen uimapuku pois, josta et ole aivan varma, vaan pakkaa mukaan se, joka sopii juuri sinun muodoillesi.

4. Liikaa farkkua

Lempifarkkusi eivät likaannu helposti ja asiantuntijat suosittelevat farkkuja pestäväksi mahdollisimman harvoin. Tämä tarkoittaa sitä, että matkalle mukaan riittävät yhdet tai kahdet farkut, sillä voit käyttää niitä monta päivää pesemättä.

5. Hygieniatarvikkeet

Hotellit ja jopa osa Airbnb-majoituksista tarjoaa shampoon, hoitoaineen, saippuan ja hammasharjan. Ota etukäteen selville, mitä hygieniatuotteita hotelli tarjoaa. Näin voit pakata mukaan ainoastaan välttämättömimmät, joita ei hotellista löydy.

6. Hiustenkuivaaja

Sama asia kuin edellisessä kohdassa. Melkein jokaisesta hotellista löytyy hiustenkuivaaja ja toisissa on jopa mahdollista saada suoristusrauta pyydettäessä käyttöön.

7. Herkut ja eväät

Käy paikallisessa supermarketissa kun saavut kohteeseen ja osta sieltä tarvittavat välipalat, joita loman aikana tarvitset.

Lähde: Pure Wow

Lue myös: Minimoi matkakulusi helposti - 6 tapaa

Kilpailut

Uusimmat