Kuva: Apollomatkat

Suunnitteletko kesälomamatkaa? Kolme upeaa vaihtoehtoa

18.02.2016 11:00 - Anniina Ojutkangas

Suomen kesän ilmojen varaan ei aina voi laskea, joten monet pelaavat varman päälle ja varaavat matkan lämpöön jo ennen lomia.

Lämpöä löytääkseen ei tarvitse välttämättä matkustaa kauas, sillä myös Euroopan sisältä löytyy upeita rantakohteita, joissa voi nautiskella kesästä täysin rinnoin.

Voice.fi valitsi kolme Euroopasta löytyvää suosikkikohdetta, joita yhdistää upeat hiekkarannat, turkoosina kilmaltava vesi ja letkeä tunnelma.

(kuva: Apollomatkat)

Kroatia

Matkailu on tärkeä elinkeino Kroatialle, eikä ihme. Adrianmeren perukoilla sijaitseva pieni valtio hurmaa upealla luonnollaan, ystävällisellä ilmapiirillään ja edullisuudellaan.

Näe

Kroatiassa on kahdeksan kansallispuistoa, joihin voi tutustua vaikkapa upeita vaellusreittejä patikoiden. Luonto hurmaa dramaattisuudellaan: Kroatiasta löytyy kaikkea jylhästä vuoristosta alavaan tasankoon, ja rannikko ihastuttaa idyllisillä pikkusaarillaan.

Koe

Rannikolta löytyy satoja pieniä kyliä, joista löytyy ihmeteltävää päiviksi. Maan saaristo on henkeäsalpaavan upea, ja parhaiten siitä pääsee nauttimaan purjehtimalla. Purjehdusmatkalla pääset tutustumaan myös rannikon pieniin kaupunkeihin.

Historian havinaa havittelevien kannattaa suunnata maan eteläkärkeen, jossa sijaitsee kultturelli taiteilijoiden suosima kaupunki Dubrovnik.

Nauti

Kroatian hintataso suomalaiseen verrattuna on edullinen, joten lomalla voi nauttia paikallisia viinejä ja herkullista ruokaa kukkaroon katsomatta.

Kesäkuukausina Kroatiassa on varmasti lämmintä. Heinä- ja elokuun keskimääräinen lämpötila on +28 astetta, joten palella ei tarvitse.  Auringonpalvojille löytyy sopivia paikkoja kallioilta, pyöreäkivisiltä rannoilta ja suurilta uimalaitureilta, joista voi laskeutua uimaan mereen portaita pitkin.

(kuva: Apollomatkat)

Montenegro

Niin ikään Adrianmeren rannikolla sijatseva Montenegro hurmaa upealla ympäristöllään ja leppoisalla meiningillään.

Näe

Rannikolla sijaitseva Budvan Rivieralla pääsee todelliseen rantalomafiilikseen. Useista rannoistaan tunnettu alue tarjoaa kilometrien pituisia hiekkarantoja ja kristallinkirkasta vettä uitavaksi. Voit ihailla rannikkoa myös tekemällä omia veneretkiä pienille, vain muutaman metrin pituisille rantapoukamille.

Koe

Paikallinen luonto mahdollistaa monenlaiset aktiviteetit. Montenegrosta löytyy heti Yhdysvaltojen Grand Canyonin jälkeen maailman toiseksi suurin Taran kanjoni, jossa hurjapäisimmät voivat kokeilla koskenlaskua, kalliokiipeilyä tai varjoliitoa huikeissa maisemissa. Vesiurheilun ystävät pääsevät nauttimaan vedestä sukeltaen, purjelautaillen tai vaikka vesihiihtäen.

Nauti

Montenegro tuntuu Kroatian tapaan suomalaisesta edulliselta. Kuvittele siis itsesi istumaan rantaravintolaan syömään juuri pyydettyä tuoretta kalaa kylmä viinilasi edessäsi, saman voit toistaa vaikka joka päivä matkabudjetin kärsimättä liikaa. Samalla tuet paikallista yrittäjyyttä ja hemmottelet itseäsi lähiruoalla- ja juomalla.

Lämpötilat huitelevat kesäkuukausina melkein kolmessakymmenessä, joten villatakit voi jättää huoletta kotiin.

(kuva: Apollomatkat)

Malta

Välimerellä Italian ja Afrikan kupeessa sijaitseva leppoisa saarivaltio Malta on ainutlaatuinen sekoitus historiaa ja kaupunkielämää. Virallinen kieli on englanti, joten asiointi hoituu helposti maailmankielellä.

Näe

Kolmesta saaresta muodostuva Malta on tunnettu historiallisista nähtävyyksistään. Megaliittiset temppelit, luolat, katedraalit ja katakombit ruokkivat historiannälkäisiä matkaajia. Maailmanperintökohteisiin kuuluva pääkaupunki Valletta tarjoaa turisteille nähtäväksi julhiä linnoituksia ja kapeita kujia, jotka havisevat vanhan ajan tunnelmaa.

Koe

Malta on tunnettu mahtavista sukellusmahdollisuuksista. Upeat korallit ja jännittävät hylyt odottavat sukeltavia, ja kirkas vesi antaa mahdollisuuden jopa 30 metrin näkyvyydelle. Kirkkaissa vesissä voi myös snorklata ja uida, välillä rannalla aurinkoa ottaen.

Nauti

Yöelämää kaipaavan kannattaa yöpyä pääsaarella Maltalla, josta löytyy saarivaltion ostoskeskukset, klubit ja ravintolat. Tunnetut DJ:t tulevat viihdyttämään bailukansaa Pacevillen alueelle, ja Malta on tunnettu erityisesti ulkoilmaklubeistaan.

Kesäkuukausien lämpötila pysyttelee kolmenkymmenen tuntumassa, joten lämpöä kaipaavalle sitä on varmasti tarjolla kesä-elokuussa. Merituuli viilentää ja kosteuttaa saaren ilmastoa mukavasti, jotta kuumuus ei väsytä liikaa.

Kilpailut

Uusimmat