Kuva: AOP

Tuhmat lomakohteet listattiin: Dildo, Kullimaa ja 13 muuta

27.01.2016 08:15 - Mikko Räsänen

Omatoimimatkailijat voivat ottaa haasteeksi kiertää kohteita, joiden nimillä on pikkutuhmat merkitykset.

Jos tutut Rodokset, Torremolinikoset ja Alanyat on jo koluttu, voi erikoisempia kohteita etsivät matkailija ottaa tavoitteeksi kiertää matkakohteita, joiden nimillä on pikkutuhmia merkityksiä. Daami.fi -sivusto kokosi listan tällaisista kohteista eri puolilta maailmaa.

Fucking

Fucking on idyllinen sadan asukkaan kylä Itävallassa lähellä Salzburgia. Kylä on saanut nimensä vuonna 1070. Nykyään kylä painii erikoisen ongelman kanssa, sillä turistit varastavat teiden varsilta kylttejä, joissa lukee kylän nimi. Muutama vuosi sitten kylässä järjestettiinkin äänestys siitä, pitäisikö kylän nimi vaihtaa, että kylttivarkaudet saataisiin loppumaan. Esitys nimenvaihdosta ei saanut kannatusta, ja kylä on siis Fucking jatkossakin.

Katso: Fucking kartalla

Dildo

Kanadan Newfounlandin alueella on sekä Dildon saari että Dildon kaupunki. Molemmat ovat saaneet nimensä jo 1700-luvulla, joten osa nimeen törmänneistä luullee, ettei nimellä ole tuolloin ollut mitään tekemistä samanninimsen seksilelun kanssa. Luulo lienee kuitenkin väärä, sillä dildo-sanaa on käytetty seksilelusta jo 1600-luvulta lähtien. Dildon saaren nimen alkuperästä ei ole varmuutta, mutta on todennäköistä, että se lienee seurausta aluetta tutkineiden löytöretkeilijöiden huumorintajusta. 1900-luvulla käytiin useita kertoja keskustelua Dildon nimen muuttamisesta, mutta koskaan hankkeet eivät saaneet riittävää kannatusta.

Katso: Dildo kartalla

Perse

Vanhan vitsin mukaan "Turku on Suomen perse". Slovakian perse sen sijaan todellakin on Perse, pieni kylä Banská Bystrican alueella lähellä Unkarin rajaa.

Katso: Perse kartalla

Pussy

Ranskassa sijaitsevan Pussyn kylän suuruuden ajat osuvat 1500-luvulle. Tuolloin kylässä oli yli 1500 asukasta. Sittemmin kylä on kutistunut ja nykyään asukkaita on enää muutama sata.

Katso: Pussy kartalla

Paska

Paska ei sijaitse kauhean kaukana Perseestä (kts yllä), sillä näiden kahden paikan välimatka on vain joitakin satoja kilometrejä. Paska on sadan asukkaan kunta Saksan Thuringenissa. Kylän historia ulottuu 1200-luvulla. Sen alkuperäinen nimi oli Passeck, mutta ainakin suomalaiset osannevat arvostaa sitä, että kylä on sittemmin vaihtanut nimeään.

Katso: Paska kartalla

Kullimaa

Jos miehet matkustavat seksilomille Pattayalle, niin naisille voisi suunnitella vastaavan kohteen Viroon. Sikäläisellä Kullimaalla olisi ainakin valmiina tuollaiselle kohteelle sopiva nimi. Kullimaan kylä voisi hyötyä turistiryntäyksestä, sillä nykyisin kylässä on vain 24 asukasta.

Katso: Kullimaa kartalla

Pissis

Bimbojen pyhiinvaelluskohde numero yksi? Vaeltamista tänne pääsemiseksi tarvitaankin, sillä Pissis on sammunut tulivuori ja Etelä-Amerikan kolmanneksi korkein huippu ja koko maailman toiseksi korkein tulivuori. Korkeutta vuorella on 6793 metriä.

Katso: Pissis

Le Tampon

Intian valtameressä Ranskalle kuuluvalla Reunionin saaren neljänneksi suurin kaupunki ei ole ottanut nimeään kuukautissuojasta vaan nimi pohjautuu malagassinkielen sanaan tampone, joka tarkoittaa näköalapaikkaa.

Katso: Le Tampon kartalla

Condom

Turvaseksin tyyssijaksi kelpaava Condomin kunta sijaitsee Etelä-Ranskassa. 7000 asukkaan kunta ei ole saanut nimeä ehkäisyvälineestä, mutta on ottanut nimestään kaiken ilon irti. Kaupunki nimittäin avasi taannoin ehkäisyvälinemuseon. Se ei kuitenkaan osoittautunut odotetun kaltaiseksi menestykseksi ja museo suljettiin vuonna 2005.

Katso: Condom kartalla

Pilluni

Kun yllä esitelty Pissis on valloitettu, seuraava luonnollinen kohde on Pilluni. Pilluni on Perussa sijaitseva 5000 metriä korkea vuori.

Katso: Pilluni kartalla

Pervo

Keski-Venäjällä Rjazanin alueella sijaitseva Pervon kylä ei kuvien perusteella vaikuta kovinkaan eloisalta paikalta. Kylän kirkko on raunioina ja talot huonossa kunnossa. Kylän vieressä sentään virtaa idyllinen joki.

Katso: Pervo kartalla

Herpes

Kun kerran Ranskassa on Condomin kylä, on vain oikeus ja kohtuus, että maassa on myös Herpeksen kylä. Nykyään tuo kylä on tosin virallisesti liitetty kuntaliitoksessa suurempaan Courbillaciin. Herpeksen kylä elää silti yhä puhekielessä ja menneisyydestä muistuttaa myös kylässä sijaitseva Herpeksen kirkko.

Katso: Herpes kartalla

Anus

Ranska tuntuu olevan edelläkävijä alatyylisissä paikannimissä. Ei siis ihme, että Burgundin maaseudulta löytyy pieni kylä, jonka kyltti kertoo paikan olevan nimeltään Anus.

Katso: Anus kartalla

Intercourse

Intercourse tarkoittaa nykyään yhdyntää. Kun tämä Pennsylvaniassa sijaitseva kylä aikanaan nimettiin, ei nimen ajateltu viittaavaan seksiin. 1800-luvun nimivalinnan on arvelleen viitanneen paikan ravirataan (entercourse) tai pääkatujen risteykseen. Nykyään kukaan ei enää mieti noita vaan kylän nimi vie ajatukset aina seksuaaliseen kanssakäymiseen. Kuin kohtalon oikkuna Intercoursessa asuu runsaasti amisheja, jotka tuomitsevat esiaviollisen seksin uskonnollisista syistä.

Katso: Intercourse kartalla

Runkata

Intiassa monet turistit tykkäävät joogata, mutta Agran maakunnassa sijaitsevassa kylässä voi keksiä muutakin tekemistä.

Katso: Runkata kartalla


LUE MYÖS: Tissi-lomalle Italiaan? Ota koko perhe mukaan

Kilpailut

Uusimmat