Kuva: Fotolia

Älä pese kasvojasi suihkussa - voi vahingoittaa ihoasi

10.02.2016 22:45 - Emma Ylistalo

Suihkun sijaan kasvot kannattaa pestä erikseen lavuaarissa.

Ihonhoidon asiantuntijat ovat sitä mieltä, että kasvoja ei tulisi pestä suihkussa. He jopa sanovat, että se on erittäin huono asia ihollesi. Tähän on kaiken lisäksi enemmänkin syitä.

Ensinnäkin, suihkussa ollessasi teet useampaa asiaa ja tämän takia sinun voi olla hankalaa kontrolloida sitä, että käyttämäsi veden lämpötila olisi juuri sopiva kasvojesi iholle.

Ihoekspertti tohtori Tanzi kehottaa asiakkaitaan pesemään kasvonsa lavuaarissa, sillä näin veden lämpötilaa on helpompi säätää kasvoille sopivaksi. Pesuveden tulisi olla jotain haalean ja kylmän väliltä.

Kuuma vesi, jota yleensä käytämme suihkussa, voi vahingoittaa ihoa ja jättää sen kuivaksi pidemmän käytön seurauksena. Jos kasvosi punoittavat helposti, kuuma vesi tekee ongelmasta pahemman laajentamalla verisuonia ja jättäen ihon laikukkaaksi. 

On myös mahdollisuus, että muiden tuotteiden jämät voivat aiheuttaa tuhoa ihollesi. Jos peset naamasi suihkussa, saatat naamaasi hieroessa hieroa siihen hiuksista valuneita jämiä shampoosta tai hoitoaineesta. Ja näistä tuotteista kumpikaan ei ole hyväksi kasvojen iholle.

Ja vielä yksi asia: jos peset kasvosi suihkussa, se tarkoittaa, että kasvoillesi menee pesun aikana luultavasti paljon enemmän vettä kuin jos pesisit ne lavuaarin päällä. Tämä myös kuivattaa ihoa entisestään.

Pese siis kroppasi suihkussa, mutta kasvosi lavuaarissa.


Lähde: Metro

Lue myös: Apu sheivaamiseen löytyy keittiöstä - oletko jo kokeillut?

Kilpailut

Uusimmat