Älä pilaa hiuksiasi - 8 yleisintä hiustenhoitovirhettä

16.09.2013 16:30 - Reija Saarinen

Hiuksia kannattaa hoitaa hellästi, sillä ne ovat yllättävän alttiita vaurioille. 

Alla kahdeksan yleisintä hiustenhoitovirhettä, joita jokaisen kannattaa välttää. 

1. Hiustenleikkauksen välttely.

Säännöllinen hiusten leikkaus on välttämätöntä, vaikka olisitkin kasvattamassa niitä. Kuivien latvojen leikkaaminen tekee hyvää hiuksille. Ilman leikkausta latvasi näyttävät vain kuivilta epäsiisteiltä. 

2. Liiallinen peseminen.

Hiuksia ei kannata pestä joka päivä. Liiallinen pesu nimittäin huuhtoo päänahasta luonnollista öljyä, mikä taas aiheuttaa sen, että hiuksista tulee kuivat, hauraat sekä helposti rikkoutuvat. 

3. Hoitoaineen väärinkäyttö.

Monet ihmiset tekevät sen virheen, että he laittavat hoitoainetta päänahkaan, eivätkä hiusten pituuksiin. Tämä vaurioittaa hiusta ja saattaa jopa aiheuttaa hiusten putoilemista. 

4. Metalliharjan käyttö.

Kannattaa varmistua siitä, että ei harjaa hiuksiaan harjalla, joka sisältää metallia. Tämä siksi, että ne kuumenevat, jos samalla käytät esimerkiksi hiustenkuivaajaa. Se tekee hiuksista hauraat. 

5. Liiallinen muotoilu.

Älä pilaa luonnonkiharoita hiuksiasi jatkuvalla suoristamisella. Äläkä myöskään kiharra suoria hiuksia päivittäin. Nämä käsittelyt tekevät suurta hallaa hiuksille. 

 6. Väärien pampuloiden käyttö.

Hiuksia ei kannata sitoa millä tahansa. Pahinta hiuksille ovat kuminauhat. Ne nimittäin aiheuttavat katkelleita hiuksia. 

7. Liiallinen harjaaminen.

Hiusten liiallinen harjaaminen tekee niistä hauraat ja huonokuntoiset. 

8. Märkien hiusten harjaaminen.

Märkien hiusten harjaaminen on paras tapa menettää hiuksia. Jos sinun kuitenkin täytyy harjata hiuksesi märkinä, käytä kampaa harjan sijaan. 

Lähde: Boldsky

Kilpailut

Uusimmat