Dermatologi neuvoo, miten ihoa tulee hoitaa - ohjeet erikseen aamuille ja illoille

12.05.2015 19:15 - Senni Loikala

Ihoa tulee hoitaa vuorokaudenajan mukaisesti. Lue dermatologin näkemys siitä, miten aamujen ja iltojen rutiineiden tulee poiketa toisistaan.

Jokaisen naisen kannattaa ottaa haltuun omat ihonhoitorutiininsa aamuille ja illoille. Dermatologi Karen Hammerman selvittää, miksi se on tärkeää:

- Ihosi tarpeet ovat erilaisia aamulla verrattuna yöhön. Päivän aikana ihosi joutuu koetukselle, kun se altistuu lialle, rasvan tuottamiselle, meikille, UV-säteille, saasteille ja koskettamisesta tuleville bakteereille; esimerkiksi tilanteissa, kun pidät älypuhelintasi poskeasi vasten. Kaikki tämä menee ihosoluihisi ja ihosi kollageeniin.

Aamun rutiinit haltuun

Aamuisin iho tulee puhdistaa huolella. Kun olet kaupassa valitsemassa ihonhoitoon tarkoitettua puhdistustuotetta, tarkista sen etiketistä, ettei tuote sisällä sulfaatteja.

- Sinun pitäisi puhdistaa (iho) ilman sulfaatteja, ja niin pääset eroon ihollesi yöllä kertyneestä rasvasta ja yökäyttöön tarkoitettujen tuotteiden jäämistä, kertoo Hammerman.

Puhdistuksen jälkeen on aika kosteuttaa iho. Käytä siihen kevyttä kasvorasvaa, jossa on myös UV-suoja. Toisena vaihtoehtona on lisätä kasvorasvan jälkeen vielä aurinkorasvaa.

Illan rutiinit haltuun

Kaikkia samoja ihonhoitotuotteita ei välttämättä ole viisasta käyttää illalla, sillä ihon tarpeet ovat erilaiset pitkän päivän jälkeen.

- Yöllä ihosi palautuu ja elpyy. Iltojen hyvillä ihonhoitorutiineilla on iso vaikutus siinä, kuinka hyvin ihosi palautuu ja ne vaikuttavat siten myös siihen, miten hyvin ihosi pystyy taistella ikääntymistä vastaan, Hammerman sanoo.

- Syvä puhdistaminen ja ravinnon antaminen on avainasemassa, hän selvittää.

Tämä tarkoitaa, että sinun tulee puhdistaa ihosi tarkoin. Voit käyttää siinä samaa puhdistusainetta kuin aamulla. Sen sijaan kasvorasva tulee olla rasvaisempi, sillä se ehtii imeytyä ihoosi yön aikana.

Illat ovat parhaita ajankohtia käyttää ikääntymisen merkkejä vastaan taistelevia anti-aging -tuotteita tai korjaavia seerumeita.Myös silmänympärysvoidetta kannattaa käyttää nimenomaan iltaisin. Kyseisten tuotteiden hyöty on suurempi ennen nukkumaanmenoa kuin aamuisin käytettynä.

Lue myös: Millä tavalla kasvovoide pitäisi levittää? Lue ohjeet ja vältä virheet

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat