Kuva: Fotolia

Helpoilla ohjeilla saat kuivashampoosta parhaan hyödyn

25.01.2016 20:45 - Emma Ylistalo

Kuivashampoota kannattaa lisätä eri tavoin eri käyttötarkoituksiin.

Ravista pulloa ennen käyttöä: Hiustaiteilija Jon D. kertoo, että kuivashampoon ravistaminen auttaa sekoittamaan aineen niin, että se leviää tasaisesti hiuksiin suihkutettaessa. Parhaan tuloksen saadaksesi, pysäytä suihkutus muutaman sekunnin välein ja ravista uudelleen saadaksesi tasainen lopputulos.

Kun käytät sitä hiusten puhdistamiseen: Käytä tätä tapaa, jos hiustesi juuret ovat rasvaiset ja haluat ne puhtaiksi kuivashampoon avulla. Käytä sormiasi nostaaksesi hiuksistasi osioita ja keskity suihkuttamaan sitä juuriin. Pidä pullo noin 15 senttimetrin päästä. Anna sen tämän jälkeen vaikuttaa muutaman minuuti ajan. Käytä tämän jälkeen sormiasi hieroaksesi kuivashampoo hiusten juuriin.

Kun käytät sitä muotoiluun: Kun haluat kuivashampoolla tuoda nostetta ja volyymiä hiuksiisi ja hiuksesi ovat puhtaat, sinun ei tarvitse keskittyä hiusten juuriin. Kun hiuksesi ovat kuivat, lisää muutama suihkaus kuivashampoota. Hiustaiteilija Edward Tricomi kehottaa muistamaan, että pieni määrä riittää pitkälle. Laita pääsi alaspäin, pidä pullo 5-10 sentin päässä ja suihkuta. Aloita vain muutamalla suihkauksella, sillä näin saat hiuksesi näyttämään pörröisiltä - aivain kuin olisit suoraan herännyt parhaaseen hiuspäivään pitkään aikaan.

Pese pois huolellisesti: Jos huomaat käyttäväsi kuivashampoota useammin kuin tavallista shampoota, kannattaa tapojaan muuttaa. Dermatologi Francesca Fusco kehottaa vertaamaan päänahkaa kasvoihinsa. Voisitko kuvitella vain lisääväsi puuteria naamaasi sen sijaan, että pesisit meikit välillä kunnolla pois? Kuivashampoota voi hyvin käyttää välillä, mutta ei välttämättä ole paras vaihtoehto säännölliseen käyttöön. Liiallinen käyttö voi olla pahaksi päänahalle ja saada sen esimerkiksi kutisemaan.


Lue myös: Upeiden kiharoiden salaisuus paljastui - onnistuu helposti kotikonstein

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat