Kuva: Fotolia

Hiustyylit, jotka saavat kantajansa näyttämään nuoremmalta

09.04.2016 18:15 - Rea Tallgren

Joskus esimerkiksi kiharat eivät ole paras mahdollinen valinta - ainakin, jos haluaa saada ulkonäöstään muutaman vuoden pois.

Allure-kauneusjulkaisu neuvoo, millaisia hiustyylejä kannattaa kokeilla ja suosia, mikäli haluaa näyttää nuoremmalta. Ennen kuin mitään alla olevista soveltaa omaan kampaukseensa (ainakin mitä tulee pysyviin värjäyksiin tai leikkauksiin), kannattaa konsultoida vielä omaa kampaajaansa. 

1. Ei kiharoille - kyllä suoristamiselle

Kiharat tuovat helposti mummomaisen vaikutelman, ja niiden tyylissä ja huolittelussa kannattaakin Alluren mukaan olla todella tarkka, jos ei halua näyttää 70-luvun kotirouvalta. 

2. Ei otsatukalle - kyllä tasaiselle tai rikotulle mallille

Joskus otsatukan voi ajatella peittävän vaikkapa otsaryppyjä, mutta itse asiassa Alluren mukaan asia ei ole niin, vaan otsatukka antaa helposti kantajastaan homssuisen ja vanhemman kuvan. 

3. Ei liian vaaleille - kyllä luonnollisille sävyille

Liian vaalea sävy vie kasvoilta eloa ja saa ne näyttämään iäkkäämiltä. Kysy rohkeasti kampaajasi mielipidettä siihen, millainen sävy saisi sinut näyttämään raikkaalta ja ihosi hehkumaan. 

4. Ei liian tummille - kyllä raikkaille sävyille 

Liian tummaksi ja kovanvärisiksi värjätyt hiukset vanhentavat Alluren mukaan kantajansa ulkonäköä yhtä paljon kuin liian vaaleat. Sen sijaan omia hiuksia kannattaa yrittää värjäyttää mahdollisimman luonnollisen väriseksi tai sen sävyiseksi, että ne antavat kasvoille eloa. Jälleen kerran kannattaa neuvotella asiasta oman kampaanjansa kanssa. 

5. Ei keskijakaukselle - kyllä sivujakaukselle

Tämä asia riippuu todella paljon ihmisestä, mutta monelle sivujakaus antaa nuorekkaan ja raikkaamman ilmeen kuin viivasuora keskijakaus. Kokeile erilaisia tyylejä ja saatat yllättyä postiviisesti. 

Lue myös: Kesäkampausideoita lyhyisiin hiuksiin – värit piristävät ilmettä

Lähde: Allure

Kilpailut

Uusimmat