Lisää kosteutusta, älä kuivaa pyyhkeellä: 6 keinoa saada kiiltävämmät hiukset

19.02.2015 16:15 - Linda Arponen

Kiiltävät hiukset näyttävät kauniilta ja hyvinvoivilta.

Iän karttuessa hiukset saattavat menettää kiiltoaan. Tämä johtuu siitä, että vanhetessa päänahka ja iho kuivuvat, minkä seurauksena hiukset voivat näyttää elottomilta.

Hiusten kiiltoa voi kuitenkin pitää yllä esimerkiksi seuraavien keinojen avulla:

Muista kosteutus

Muista käyttää hoitoainetta jokaisen hiustenpesun yhteydessä. Välttääksesi liian rasvoittumisen, levitä hoitoainetta vain hiusten puolivälistä alaspäin ja vältä tyveä. Hoitoaineessa on myös se hyvä puoli, että se vähentää hiusten katkeamista harjatessa.

Käytä viileämpää lämpötilaa

Huuhtele hiukset pesun lopuksi kylmällä vedellä tai viimeistele hiusten kuivaus viileällä puhalluksella. Viileys saa hiusten pintakerroksen solut sulkeutumaan ja näin hiukset tasoittuvat ja pysyvät kiiltävinä.

Älä kuivaa hiuksia pyyhkeellä

Pyyhekuivaus voi olla hiuksille liian raskas. Lisäksi se voi saada hiukset pörröisiksi, jolloin niistä lähtee myös niiden kiilto. Kokeile siis hellempää kuivaustekniikkaa, esimerkiksi kuivaa t-paitaa. Yritä myös antaa hiusten kuivua itsekseen mahdollisimman pitkään, ennen kuin otat hiustenkuivaajan käyttöön.

Älä unohda lämpösuojaa

Silloin kun käytät hiustenkuivaajaa, kiharrinta tai suoristusrautaa, muista laittaa sitä ennen hiuksiin lämpösuojatuotetta. Nämä suihkeet tai voiteet muodostavat suojan hiusten ja kuuman muotoilulaitteen välille, jolloin vahingot ovat vähäisempiä.

Harjaa oikein

Valitse hiusharja, jossa on paljon tiiviisti asetettuja harjaksia, jotta saat sileät hiukset. Luonnonharjakset ovat hyviä ohuille hiuksille, paksummille hiuksille sopivat luonnonharjasten ja muovipiikkien yhdistelmät.

Värjää hiukset

Erilaiset harmaan sävyt eivät heijasta valoa kovin hyvin. Lisää kiiltoa siis lämpimillä sävyillä, joko kaikkialle hiuksiin tai raitoina. Hiusvärit myös turvottavat hiuksia, jolloin ne näyttävät paksummilta.

Lue myös: Syömällä silkkiset ja kauniit hiukset - lue, mitkä ruoka-aineet tekevät päällesi ihmeitä

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat