Kuva: Fotolia

Ovatko hiuksesi liian huonossa kunnossa värjäykseen? Selvitä helpolla testillä

25.11.2015 18:45 - Senni Loikala

Asiantuntija neuvoo helpon konstin, josta saat tietää kutriesi kunnon.

Joskus hiukset ovat niin huonossa kunnossa, että niiden värjäämisestä kannattaisi pitää taukoa. Newyorkilainen hiusten asiantuntija Elizabeth Maloy neuvoo, miten pystyt testaamaan helposti kutriesi kunnon. Tällöin saat selville, onko sinun turvallista vaihtaa lähiaikoina kuontalosi väriä.

- Vedä yksi kerros hiuksia sileäksi ja todella tiukalle sormiesi väliin, Maloy aloittaa.

Pidä ote niin, että hiusosio on vaakatasossa.

- Tipauta vesipisara pitelemäsi hiuskerroksen pinnalle ja laske, kuinka pitkään pisaralla kestää kadota siitä. Jos vesi imeytyy hiuksiin alle kymmenessä sekunnissa, pinta on rikkoutunut ja suortuvat ovat liian vaurioituneet kunnon värjäykseen, Maloy jatkaa.

Jos vesipisaran imeytyminen kestää kuitenkin yli kymmenen sekuntia, ovat hiuksesi tarpeeksi hyvässä kunnossa seuraavaa värjäyskertaa varten.

Tee näin

Mikäli vesipisara imeytyy kutreihisi alle kymmenessä sekunnissa, suosittelee Maloy, että vähennät hiuksille lämpöä ja kuumuutta antavien laitteiden käyttöä. Näitä ovat esimerkiksi suoristusraudat ja hiustenkuivaimet.

Lisäksi sinun kannattaa helliä hiuksiasi tehohoidoilla joka toinen viikko. Muutaman viikon jälkeen voit tehdä vesipisaratestin uudestaan ja jännittää, ovatko hiuksesi viimein riittävän hyvässä kunnossa värjäykseen.


LUE MYÖS: Uusi hiustrendi ihastuttaa: Kutrit värjätään näyttämään auringonlaskulta

Lähde: InStyle

Kilpailut

Uusimmat