Kuva: Fotolia

Sotkeeko pipo kampauksesi? Kokeile talven boheemia hiustrendiä

21.01.2016 13:45 - Senni Loikala

Idols-kilpailijoita aiemmin stailannut Ida Jokikunnas esittelee talven hiustrendit.

Nyt hiukset kannattaa pistää tiukoille leteille tai boheemeille laineille, kertoo stailisti ja hius- ja meikkitaiteilija Ida Jokikunnas. Kyseiset kampaukset näyttävät upeilta vielä sen jälkeen, kun olet ottanut pipon pois päästäsi.

- 90-luvun päätä myöten kulkevat tiukat letit ovat helppoja ja trendikkäitä tällä hetkellä ja vielä keväällä. Kampaus saattaa mennä sotkuun pipon alla, mutta se ei haittaa. Talvella kampaukset saavat olla boheemeja – toki lettiä on myös helppoa sliipata, Jokikunnas kertoo.

Asiantuntijan mukaan huoleton hiustyyli koskee erityisesti heitä, jotka tahtovat pitää kutrinsa auki.

- Jos tahdot tässä lumimyräkässä pitää hiuksesi auki, saa kampaus olla villi. Hiuksia ei tarvitse suoristaa tai tehdä tarkkoja kiharoita. Tyyliä voi korjailla kuivashampoolla ulkoilun jälkeen, jos hiukset ovat kastuneet tai hikoilleet.

- Kaikista järkevintä olisi nyt sijoittaa hoitotuotteisiin, jotka kosteuttavat ja muotoilevat. Voit suihkauttaa hiuksiin jätettävää hoitoainetta, kun tulet ulkoa sisälle.

Vähemmän lakkaa, enemmän kosteutta

Hiuslakan käyttöä kannattaa puolestaan vähentää talvella, Jokikunnas kertoo. Jos lakatut hiukset kastuvat lumisateessa, saattaa tuote kuivua epätasaiseksi. Silloin kampaus ei näytä enää imartelevalta.

- Kun tulet sisään märkien hiusten kanssa, niin lakka hiuksen pinnassa kuivuu klimpeiksi, hän sanoo.

Jokikunnas kertoo noudattavansa helppoa niksiä, jonka avulla hiusten latvat pysyvät terveinä. Ratkaisu löytyy kosteusvoiteesta, jota kannattaa pitää käsilaukussa erityisesti talvikuukausina.

- Jokaisella naisella pitäisi olla kosteutusvoidetta laukussa. Kun rasvaat kätesi muutaman kerran päivässä, pyyhi voiteen jämät latvoihisi. Se on halpa keino pitää latvat hyvässä kunnossa!


Saat lisää muoti- ja kauneusneuvoja Jokikunnaksen Ida Iholla -blogista. Pääset blogiin tästä.

Lue myös: Vuoden 2016 odotetuimmat kauneustrendit

Kilpailut

Uusimmat