Kuva: Fotolia

Tiedätkö mikä on vaatekaappisi ällöin vaate? Hoito-ohjeet poistavat bakteereja tehokkaasti

01.12.2015 16:15 - Pauliina Jokinen

Suurin osa naisista päätyy pitämään samaa vaatekappaletta päivästä toiseen.

Mustat sukkahousut tai legginsit ovat olennainen osa talvipukeutumista. Paksut sukkahousut mahdollistavat hamepäivät ja sopivat yhteen niin saappaiden, nilkkureiden kuin kumisaappaidenkin kanssa.

Sukkahousut ovat tiiviisti yllämme: ne hautuvat päivän kengissä, suojaavat haaroväliä ja keräävät talvella kuivuvaa ihosolukkoamme. Vaikka sukkahousut ovat hyvinkin intiimi vaate, käy usein kuitenkin niin, että huomaat pukevasi samat sukkahousut jalkaan useammankin päivän ajan. 

Muutamila yksinkertaisilla ohjeilla saat lempisukkahoususi kestämään pidempään ja bakteerit pysymään poissa.

1. Lue pesuohjeet

Kaikki sukkahousut eivät ole konepestäviä. Sukkahousut pitäisikin pestä alusvaatteiden tavoin käsin. Sukkahousut voikin pestä esimerkiksi illalla suihkussa käynnin yhteydessä ja jättää kuivumaan yöksi.

Ja vaikka sukkahousut olisivatkin konepestäviä, ei niitä saa laittaa kuivausrumpuun.

2. Pakasta legginsit

Kastele ja pese sukkahousut ensin kylmässä vedessä ja laita ne sen jälkeen pakastimeen. Anna sukkahousujen olla palastimessa yön yli. Ota ne pois aamulla ja anna housujen sulaa ja kuivua kokonaan, ennen kuin laitat sukkikset uudelleen jalkaan. Pakastaminen ei itsessään poista bakteereita tai tuoksuja, mutta se saa sukkahuousujen kankaan kestämään pidempään.

3. Osta pesupussi

Jos sukkahoususi ovat pesunkestävät, kannattaa ne pestä pesupussissa. Voit pestä sukat, alusvaatteet ja sukkahousut samassa pussissa. Pesupussi ei ainoastaan estä sukkahousuja tarttumasta muihin vaatteisiin, vaan se estää myös sukkahousuja venymästä ja vanumasta koneessa.

4. Kierrätä

Jos huomaat käyttäväsi samoja sukkahousuja useamman päivän putkeen, on aika ostaa lisäpareja. Osta parhaaksi toteamiasi sukkahousuja ainakin neljät: kaksien on oltava aina puhtaana, kun kaksi paria ovat pesussa tai käytössä. Näin yksien hajoaminen tai äkkimuutokset suunnitelmissa eivät ole katastrofi.


Lue myös: Meikit kasvoilla nukkuminen ei kannata: Lue karu lista seurauksista

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat