Kuva: Fotolia

6 asiaa, joista sinun tulisi keskustella usein kumppanisi kanssa

10.02.2016 16:15 - Emma Ylistalo

Syventääksenne suhdettanne kannattaa muistella vanhoja hyviä hetkiä ja pohtia tulevaisuutta.

Sen sijaan, että vaihtaisitte vain pikaisesti kuulumiset päivänne päätteeksi kumppanisi kanssa, tekee välillä hyvää puhua hieman syvällisemmin. Lue alta kuusi aihetta, jotka kannattaa ottaa puheeksi mahdollisimman usein. 

1. Tavoitteet

Mitä tavoittelet elämässäsi? Haluatko vaihtaa työpaikkaa tai viimeistellä jonkin projektin? Tai onko tavoitteesi esimerkiksi urheilla tietty määrä viikossa? Jaa niin pienet kuin suuretkin tavoitteesi kumppanisi kanssa. Tavoitteista avoimesti puhuminen auttaa sinua pysymään niissä ja samalla kumppanisi voi auttaa sinua niitä kohti.

2. Vaikeudet

Kerro kumppanillesi vaikein asia, jonka koit tällä viikolla. Se saattaa olla jotain hullua töissä tai vaikea keskustelu sukulaisen kanssa. Tunnette toisenne läheisemmiksi, kun tiedätte toistenne vaikeudet, olivat ne kuinka vähäpätöisen tuntuisia tahansa.

3. Terveys

Kumppanisi luultavasti huomaa nopeasti, jos kärsit jostakin terveydellisestä ongelmasta. Niistä puhuminen tekee teidät molemmat enemmän tietoisiksi ja lempeiksi toisianne kohtaan.

4. Hyvät hetket

Uudelleen yhteisten ihanien hetkien muisteleminen auttaa teitä pariskuntana vaalimaan hyvää. Aloittakaa keskustelu mahdollisimman usein "muistatko kun". Yhteisen historian vaaliminen auttaa kasvattamaan sidettä sinun ja kuppanisi välillä.

5. Tulevaisuus

Puhukaa niin omista henkiläkohtaisista suunnitelmistanne tulevaisuuteen kuin myös niistä, joita haluatte toteuttaa pariskuntana. Vaikka yhteistä lomaa on ihana suunnitella, koittakaa mennä myös syvemmälle. Missä näette itsenne 10 vuoden päästä? Mitä haluatte tuntea kun 80-vuotiaina katsotte elämäänne taaksepäin? Kun jaatte yhteisen näkemyksen tulevaisuudesta, kasvatte enemmän yhteen pariskuntana.

6. Tyytyväisyys

Mistä olet tyytyväinen elämässäsi? Mitä arvostat eniten kumppanissasi? Mistä lähiajan teosta haluat kiittää häntä? Kiitollisuuden kasvattamisella on isoja vaikutuksia pelkästään omaan elämääsi, joten mieti, kuinka paljon se voi vaikuttaa suhteeseenne.


Lähde: Women's Health

Lue myös: 3 asiaa, jotka takaavat onnellisen parisuhteen

Kilpailut

Uusimmat