Kuva: Fotolia

8 asiaa, joita onnelliset pariskunnat tekevät päivittäin

01.04.2016 21:15 - Emma Ylistalo

Puhuminen ja hauskanpito ovat avainasioita hyvässä suhteessa.

Tiettyjä asioita kannattaa vaalia parisuhteessa. Lue alta kahdeksan asiaa, joita onnelliset pariskunnat tekevät päivittäin ja joita jokaisen kannattaa pitää yllä myös omassa suhteessaan. 

1. Osoita rakkauttasi teoillasi aamusta lähtien

Se, miten me käytämme ensimmäiset minuutit aamuisin vaikuttaa paljon myös loppupäivään. Hymyile siis aamulla kumppanillesi ja toivota hänelle hyvää huomenta. Anna hänelle myös suukko kun saavutte työpäivän jälkeen kotiin.

2. Puhukaa ongelmistanne

Ratkaistaksenne ongelmat, niistä tulee puhua. Usein ongelmat saatetaan sivuttaa sen takia, että toinen osapuoli haluaa välttää mahdollisen konfliktin. Usein parisuhteessa ne ovat juurikin pienet asiat, jotka saavat meidät hermostumaan. Tuokaa ne kuitenkin esille suhteessanne, sillä se on ainoa tapa selvittää ne. 

3. Juhli ja ylistä kumppanisi saavutuksia

Kaikki luultavasti tietävät, että tuki vaikeina aikoina on tärkeää, mutta kun kumppanillemme tapahtuu jotain hyvää, muistammeko juhlia sitä hänen kanssaan? Kehuja kannattaa jakaa anteliaasti ja muutenkin kuin vain isojen saavutusten ansiosta. Kehu ja kiitä kumppaniasi jo pelkästään hänen tekemistään kotitöistä.

4. Pitäkää hauskaa yhdessä

Pariskunnat ovat onnellisempia, jos he pitävät yhteistä hauskaa tärkeänä osana suhdettaan. Tämä ei myöskään aina vaadi viikonlopun kestävää lomaa vaan se voi olla arki-iltana vietetty hetki yhdessä.

5. Puhukaa kaikenlaisista asioista

Vaikka osa asioistasi tuntuisikin vähäpätöisiltä, kannattaa ne silti jakaa puolison kanssa, sillä se auttaa lisämään välistänne yhteyttä ja läheisyyttä. Älä siis koskaan lopeta kyselemästä millainen kumppanisi päivä on ollut, vaikka tarina sisältäisi vain kertomuksen hänen lounaastaan ja keskustelustaan työkaverin kanssa.

6. Naurakaa yhdessä

Joka kerta kun saat rakastamasi ihmisen hymyilemään, aivosi erittävät mielihyvähormoneita. Kun pariskunta nauraa ja muistelee hauskoja hetkiä yhdessä, kumpikin tuntee olonsa onnellisemmaksi ja läheisemmäksi.

7. Halatkaa, suudelkaa ja pitäkää kädestä kiinni

Tutkimukset todistavat, että suuteleminen vaikuttaa onnellisilla pariskunnilla enemmän turvallisuuden tunteeseen ja onnellisuuteen kuin seksuaaliseen kanssakäymiseen. Fyysinen kontakti on erityisen tärkeää pariskunnan läheisyydelle, joten muistakaa pitää toisianne kädestä kiinni ja antakaa toisille suudelmia.

8. Älkää pitäkö kiellettyjä aiheita

Älkää pelätkö puhua vaikeistakaan asioista, vaikka välillä pelkäisitkin niiden johtavan ainoastaan kinaan. Usein tällaiset liittyvät selvittämättömiin ongelmiin ja niiden käsitteleminen on erityisen tärkeää onnellisen suhteen kannalta.


Lähde: Family Share

Lue myös: Miehet kertovat: Hetki jolloin tajusin, että hän on se oikea

Kilpailut

Uusimmat