Kuva: AllOverPrint

90-vuotias huippupoliitikko Harris Wofford naimisiin - aviomies 50 vuotta nuorempi

26.04.2016 18:00 - Joose Koskiranta

Rakkaus ei tunne ikää tai rajoja. Tämän sai kokea amerikkalainen ex-huippupoliitikko Harris Wofford.

Harris Woffordin ja Clare-vaimon 48 vuotta kestänyt avioliitto katkesi vuonna 1996 Claren hävittyä lyhytkestoisen taistelun leukemiaa vastaan. Silloin 70-vuotias Hofford ei uskonut löytävänsä uutta rakkautta.

Mutta toisin kävi. Viisi vuotta vaimon kuoleman jälkeen Wofford tapasi Matthew Charltonin Floridan Fort Lauderdalessa.

"Kun puhuimme kahdestaan, viehätyin Matthewin uteliaasta, huomaavaisesta käytöksestä. Tunsin heti, että haluan tutustua häneen paremmin. Olimme täysin eri ikäisiä ja meillä oli eri kiinnostuksen kohteet, mutta kuitenkin vain sovimme yhteen", Wofford kirjoittaa New York Timesiin juuri julkaistussa kroniikassa.

Silloin Charlton oli 25-vuotias ja Wofford 75.

Nyt, 15 vuotta myöhemmin pariskunta on valmis sanomaan kyllä toisilleen. He nimittäin menevät naimisiin lauantaina 30. huhtikuuta.

Ei uskaltanut kertoa perheelleen

Ensiksi he olivat vain ystäviä ja matkustivat kahdestaan ympäri Eurooppaa. Nopeasti kävi kuitenkin ilmi, että ystävyys olikin muuttunut rakkaudeksi.

"Matthew ja Clare ovat ainoita ihmisiä, joita kohtaan olen tuntenut niin suurta rakkautta", hän kertoo.

Woffordilla on lähes yhtä vanhoja lapsia kuin mitä hänen tuleva aviomiehensä on. Hän joutui myös keräämään vuosien ajan rohkeutta kertoa uudesta rakkaastaan. Ajan kanssa lapset kuitenkin oppivat hyväksymään asian.

"Kolmen vuoden ajan keräsin rohkeutta kertoa perheelleni Matthewista. Keräsin leikekirjaan matkakuvia minusta ja Matthewista ja näytin ne lapsilleni".

Viime kesänä Yhdysvaltain korkein oikeus päätti, että kaikki osavaltiot ovat velvollisia vihkimään homopariskuntia.

Harris Wofford toimi muun muassa neuvontantajana John F. Kennedylle ja Martin Luther King Jr:lle. Lisäksi hän oli Yhdysvaltain senaatin jäsen vuosina 1991-1995.

Lue myös: Rakastatko häntä todella? 10 kysymystä, jotka kannattaa kysyä

Lähde: New York Times

Kilpailut

Uusimmat