Älykkäiden naisten ongelma: Fiksut miehet haluavat tyhmän naisen!

15.04.2012 11:20 - Mikko Räsänen

Useat tutkimukset todistavat, että miehet pyrkivät valitsemaan puolisokseen naisen, joka ei olisi yhtä älykäs kuin mies itse.

The Gloss -sivuston toimittaja Jennifer Wright halusi selvittää, miksi älykkäät miehet haluavat itseään tyhmemmän puolison. Hän haastatteli tutkimukseensa kymmentä älykästä ja menestynyttä miestä.

CNBC-kanavan taloustoimittaja John Carney arveli tämän johtuvan siitä, että fiksut ja menestyneet miehet ovat suurempi houkutin tyhmille naisille kuin älykkäille ja menestyneille naisille.

Wrightin haastattelema sijoituspankkiiri antoi saman suuntaisen selityksen. Hän sanoi, että fiksut ja menestyneet miehet eivät tietoisesti halua tyhmiä puolisoita vaan kyse on siitä, että kiireiset ja menestyvät miehet haluavat puolison, jonka on helppo sovittaa elämänsä miehen aikataulun mukaan. Kyseinen sijoituspankkiiri esimerkiksi kertoi seurustelekumppaninsta olevan lastenhoitaja, jonka työajat ovat hyvin joustavat. Jos pankkiirin puoliso olisi uraorientoitunut ja tekisi pitkää päivää, olisi heidän vaikeampi löytää yhteistä aikaa.

CNBC-kanavan Nicole Lepin puolestaan tyrmää teoriat, että miehet haluaisivat tyhmän ja kauniin naisen.

- Miehet luulevat haluavansa sellaisen siihen asti, kunnes kyllästyvät kuoliaaksi muoviseen naiseensa, kunnes heidän pitäisi viedä naisensa tärkeille päivällisille, joista tämä ei selviä pelkästään hymyilemällä, tai kunnes he itse menettävät tärkeän työpaikkansa pörssissä ja puoliso ei edes siinä vaiheessa ole ymmärtänyt, mitä mies on tehnyt työkseen eikä siksi osaa tukea miestään, Lapin kirjoittaa.

Carney arvelee älykkäiden ja tyhmien ihmisten seurustelussa olevan sen eron, että älykkäillä ihmisillä on suhteen ohessa tarjolla b-vaihtoehtona se, että keskittyy luomaan uraa. Vähemmän älykkäillä tätä ei ole. Carneyn mukaan älykkäät miehet vierastavat älykkäitä naisia, koska he tietävät, että älykkäät naiset eivät ole niin riippuvaisia miehistään, koska heilläkin on tuo b-vaihtoehto. Tuo sama perustelu ei kuitenkaan päde toisinpäin, koska älykkäät naiset eivät karsasta älykkäitä miehiä.

Atlantic Wiren julkaisema artikkeli jättää kuitenkin vastaamatta yhteen olennaiseen kysymykseen: Jos älykkäät naiset haluavat älykkäitä miehiä ja älykkäät miehet pariutuvat tyhmien naisten kanssa, niin mikä on tyhmien miesten kohtalo?

Lähde: The Atlantic Wire

Kilpailut

Uusimmat