Kuva: Mikko Räsänen

Annika, 25: ”Parisuhdeväkivallan jälkiä kantaa mukanaan aina”

17.01.2016 23:54 - Mikko Räsänen

Rakkaudesta-sarjassa erilaiset ihmiset puhuvat avoimesti ja rohkeasti sellaisistakin asioista, joita ei ole välttämättä tapana sanoa ääneen.

”Rakkaus on pelottavaa, oli kyseessä sitten rakkaus omaan lapseen tai puolisoon. Lapsen rakastamisessa pelottavaa on se, että lasta rakastaa niin ehdoitta, että on valmis kantamaan kaikki taakat hänen puolestaan ja haluaa tehdä mitä tahansa estääkseen, että lasta ei ikinä satutettaisi.

Puolison suhteen rakkaus on pelottavaa, koska parisuhteessa pitää uskaltaa luottaa toiseen ihan sataprosenttisesti. Pitää heittäytyä ja paljastaa itsensä toiselle ihan täysin. Silloin sitä on niin haavoittuvainen. Rakkaudessa tärkeintä onkin luottamus ja toisen arvostaminen.

Voisin antaa anteeksi pettämisen, ainakin, jos se on joku yksittäinen teko. Pettämisessä on lähes aina takana jotain muuta ja muita ongelmia. Ne muut solmut pitäisi selvittää. Sen sijaan väkivaltaa en hyväksy missään muodossa. Siinä menee minun kohdallani raja. Sitä kun olen jossain kohdassa elämääni joutunut kokemaan, niin jatkossa en enää ikinä halua samaa. Vaikka menneet täytyy yrittää jättää taakseen, niin parisuhdeväkivallan jälkiä kantaa aina jollain tavalla mukanaan. Rakkaudessa onkin tärkeää ymmärtää, että kaikella on rajansa. Vaikka toista rakastaa, niin jos ne rajat ylitetään, pitää osata luopua rakkaudesta.

Minulle rakkaus on ennen kaikkea toisesta välittämistä. Se on todella vahva tunne, joka määrittää koko elämän. Ilman rakkautta ei ole oikein mitään. Mutta toisaalta jos sinulla on rakkautta, voit olla vaikka miten köyhä, niin silti pärjäät ja olet onnellinen. Minulle tärkeää ei ole naimisiinmeno, vaan haaveenani on se, että sitten, kun olen vanhus, on rinnallani joku, joka on ollut siinä aina.”

Lue Rakkaudesta-sarjan edellinen haastattelu täältä.

Kilpailut

Uusimmat