Kuva: Fotolia

Deittailetko aina samanlaisia ihmisiä? Lue, miksi ei kannattaisi

17.10.2015 14:15 - Tiina Svensk

Samanlaisten tyyppien deittailu on tylsää ja hyödytöntä - vai onko?

Jokaisella meistä on varmasti tietynlainen tyyppi, johon yleensä silmänsä iskee: siinä missä toinen kalastaa Tinderissä parikseen tatuoituja partasuita, toinen iskee baarissa silmänsä huoliteltuun pukumieheen.

Usein tietynlaiseen tyyppiin ihastumista ei edes tiedosta, sillä toiseen viehättymistä ei voi tietoisesti valita. Joskus oma tyyppi kannattaa kuitenkin unohtaa, ja lähteä treffeile aivan toisenlaisen ihmisen kanssa:

Poistut mukavuusalueesi ulkopuolelta: Mukavuusalueeltaan poistuminen on todella pelottavaa. Valitsemme yleensä turvallisimman vaihtoehdon kaikessa, mitä teemmekään: otamme tutun reitin töihin, syömme tutussa lounaspaikassa ja valitsemme deittikumppaniksemme ihmisen, jollaisen kanssa olemme tottuneet deittailemaan.

Kaikki kasvu tapahtuu kuitenkin mukavuusalueen ulkopuolella. Joskus kannattaa siis heittäytyä ja lähteä treffeille ihmisen kanssa, joka saa sinut hieman jännittämään.

Menetät mahdollisuutesi kasvaa: Mitä enemmän tapaat erilaisia ihmisiä, sitä enemmän maailmankuvasi avartuu. Jokaisella meillä on erilainen tausta ja tarina, ja sen vuoksi katselemme tätä maailmaa hyvin eri tavoin.

Kun kohtaat erilaisia maailmankuvia, myös ihmisten ymmärtäminen yleisesti helpottuu huomattavasti.

Saat viihdykettä: Jos kemiat uuden ja erilaisen treffikumppanisi kanssa eivät kohdanneet, saat kokemuksesta ainakin paljon kerrottavaa: voit muistella ystäviesi kanssa niitä huvittavia treffejä, jotka olivat täysi katastrofi. Kamalat treffit keventävät myös deittailua huomattavasti. Huomaat, etteivät ne ole maailmanloppu, eikä niitä kannata harmitella päiväkausia.

Laajennat sosiaalista piiriäsi: Kun alat deittailla uudenlaista ihmistä, tutustut hiljalleen myös hänen ystäviinsä, jotka voivat poiketa hyvin paljon omistasi. Samalla piristät omaa ystäväpiiriäsi, kun esittelet aivan toisenlaisen ihmisen heille.

Opit itsestäsi: Kun suostut treffipyyntöön, johon et normaalisti suostuisi, saatat oppia itsestäsi yllättävän paljon. Kun viehätymme tietynlaisista ihmisistä, meillä on yleensä tietynlainen idea päässämme siitä, millaisia he ovat.

Uudenlaisen ihmisen deittailu opettaa sinua myös huomaamaan oman mielesi luomat käsitykset erilaisista ihmistyypeistä - ja siitä, ettei niihin kannata luottaa. Jokainen ihminen on yksilö, joka voi muuttaa elämääsi.


Lue myös: Pikkutyttöjen antamat deittailuneuvot naurattavat: "Sano häntä kauniiksi, vaikka hän ei olisikaan"

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat