Kuva: Fotolia

Haluatko olla parempi ystävä? Kuusi keinoa auttavat

20.04.2016 13:15 - Pauliina Jokinen

Ystävyys on joskus pienestä kiinni.

Ystävien tehtävä on seistä toistensa rinnalla, vaikka mitä tapahtuisi. Joskus se vaatii rohkeutta kertoa ystävälle, etteivät valkoiset housut sovi kovinkaan monelle tai uuden poikaystävän vaikuttavan hieman lierolta. Ystävyyteen kuuluu niin hauskanpito kuin heikotkin hetket.

Välillä aika meinaa kuitenkin loppua päivistä kesken, eikä ystäville tunnu jäävän aikaa. Toisinaan elämä meinaa viedä eri suuntaan aivan väkisin. Kuusi keinoa auttavat muistuttamaan, että hän on sinulle edelleen tärkeä.

Soita hänelle

On helppoa lähettää viesti Watsapissa tai hauska meemi ryhmäkeskustelussa. Vieläkin tärkeämpää on soittaa ystävälle ja kysyä, mitä hänelle todella kuuluu? Älä soita vain velvollisuudesta, vaan aidosta kiinnostuksesta.

Kysy jotakin odottamatonta

On helppo pysyä itsestäänselvyyksissä: Miten päivä meni? Vieläkö pomo on kamala ja ihastus saavuttamattomissa? Ystävyytenne vahvistuu, kun keskustelette välillä myös aivan muista asioista. Kysy ystävältäsi mitä hän on viimeksi lukenut tai mikä oli parasta, mitä hän viikonloppuna söi. Keskustelu voikin kulkea yllättävään suuntaan.

Älä hyväksy huonoa käytöstä

Hyvä ystävä uskaltaa sanoa rohkeasti, jos toisen käytös tuntuu käsittämättömältä. On parempi huomauttaa ystävän puhuvan liiankin usein uudesta työkaverista, kun lohduttaa siinä vaiheessa, kun pitkä parisuhde on karikolla. Tue ystävääsi, älä hänen toimintatapojaan.

Laske puolustuksesi

Sinun on toisinaan näytettävä ystävällesi, mitä päässäsi oikeasti liikkuu. Näin hänkin voi paljastaa jotakin uutta itsestään.

Ole aidosti iloinen menestyksestä

Kateudella tai sabotoinnilla ei ole sijaa ystävyydessä. Jos oma elämäntilanteesi ei salli iloitsemista toisen puolesta, kuuluu ystävän velvollisuuksiin toisinaan yrittää näytellä (mahdollisimman aidosti) onnea.

Älä myöhästele

Toisen kunnioittamiseen kuuluu saapua ajoissa paikalle. Myös viime hetken peruminen on poissuljettu vaihtoehto. Ystävä kyllä ymmärtää, jos sinulla on pää kainalossa, mutta ainainen suunnitelmien peruminen tuntuu varmasti pahalta.

Lue myös: Morsian ajoi hiuksensa pois häissään - lue koskettava syy

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat