Kuva: Fotolia

Kuinka monta läheistä ystävää sinulla on? Määrä paljastaa, miten älykäs olet

21.03.2016 15:45 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan läheisten ystävien lukumäärä kertoo paljon järjenjuoksustasi.

Vähäinen määrä ystäviä saattaa olla älykkyyden merkki, jos British Journal of Psychology -lehdessä helmikuussa julkaistua tutkimusta on uskominen.

Tutkimuksessa selvitettiin, mitkä asiat lisäävät ihmisen onnellisuutta. Tulokset kääntyivät maaseudulla asuvien eduksi, sillä asukastiheyden kasvaessa onnellisuuden huomattiin hiipuvan.

Lisäksi tutkijat saivat selville, että mitä enemmän ihmisellä on sosiaalisia kontakteja läheisten ystäviensä kanssa, sitä onnellisemmaksi hän tuntee itsensä. Poikkeuksen tässä kuitenkin tekevät selvästi älykkäät ihmiset.

ÄO-pisteet vaikuttavat

Asukastiheys vaikuttaa yli kaksi kertaa enemmän sellaisten ihmisten tyytyväisyyteen omaa elämäänsä kohtaan, jos heidän älykkyysosamääränsä on matala, verrattuna korkean älykkyysosamäärän omaaviin ihmisiin.

Ja älykkäämmät ihmiset olivat tyytymättömämpiä elämäänsä, jos he sosialisoivat ystäviensä kanssa tiuhaan”, tutkijat kirjoittavat.

Sen sijaan, että älykkäät ihmiset viettäisivät paljon aikaa ystäviensä kanssa, he keskittyvät tutkijoiden mukaan muihin älyä vaativiin tehtäviin.

Miten tutkimus tehtiin?

Tutkimuksessa psykologit kävivät läpi kansallisia kyselytuloksia, jotka oltiin kerätty 15 000 ihmiseltä. He olivat iältään 18-28-vuotiaita. Tutkimuksesta uutisoi The Washington Post.

Jos ympäriltäsi ei löydy sydänystävää joka sormelle ja varpaalle, voit näin ollen tuudittautua ajatukseen, että olet vain poikkeuksellisen älykäs.

Lähde: The Washington Post

Lue myös: 24 lausetta, jotka voit sanoa sekä taaperolle että känniselle ystävälle - nyt saa nauraa!

Kilpailut

Uusimmat