Kuva: Fotolia

Kumppaninsa menettänyt nainen kertoo: 6 asiaa, jotka tulisi sanoa rakkaalleen joka päivä

26.04.2016 20:45 - Emma Ylistalo

Miehensä menettänyt nainen haluaa muistuttaa tärkeimmistä asioista, jotka voi sanoa kumppanilleen.

Nora McInerny Purmortilla oli täydellinen avioliitto kolmen vuoden ajan, kunnes hänen miehensä menehtyi. Kirjailijanakin tunnettu nainen kirjoitti Cosmopolitan-sivustolle koskettavan tekstin, jossa hän haluaa muistuttaa siitä, että toista kannattaa kohdella hyvin jokaisena päivänä. Niinpä hän listasi kuusi asiaa, jotka kannattaa muistaa sanoa kumppanilleen usein. Lue hänen listauksensa alta.

1. "Tätä minä todella haluan."

Ihmiset ajattelevat helposti, että on jotenkin paha asia kertoa suoraan, mitä haluaa. Oli kyse sitten jostain asiasta makuuhuoneen puolella, siitä että haluat tapailun muuttuvan vakavaksi suhteeksi, tai siitä, että halut aviomiehesi vievän roskat useammin, sinulla on oikeus sanoa siitä. Se ei ole liian tungettelevaa. Mikään muu ei nimittäin tuhoa suhdetta helpommin kuin odotukset, jotka eivät täyty, sillä emme uskalla sanoa niitä ääneen.

2. "Valitsen sinut."

Parisuhde on valinta, jonka teet joka päivä. Ja kuinka ihanaa onkaan juuri se, että valitsette toisenne joka ikinen päivä, vaikka toisesta on nähnyt myös ne huonot puolet. Muistuta siis myös kumppaniasi siitä, että olet onnellinen juuri hänen kanssaan.

3. "Minä rakastan..."

Kerro kumppanillesi tarkkaan, mitkä asiat juuri hänessä ihastuttavat sinua. Usein sanomme vain, että toinen on hauska tai hyvännäköinen, vaikka kyse olisi vieläkin pienemmistä asioista. Kuten se, kuinka hän osaa suunnistaa tuntemattomassakin kaupungissa, joten tunnet olosi turvalliseksi tai kuinka hänen hauskat ilmeensä saavat sinut nauramaan huononakin päivänä. Nuo pienet asiat on tärkeä huomata itse, mutta myös muistaa kertoa ne kumppanilleen.

4. "Kunnioitan sinua."

Hän valmistaa iltapalan, kun sinä valiset elokuvan, jota voitte katsoa yhdessä. Sinä laitat kahvin tippumaan sillä välin, kun hän pyyhkii keittiön pöydät. Hän laittaa lapset nukkumaan sillä välin, kun sinä suoritat aikaavievät ihonhoitorutiinisi. Nämä kaikki arkipäiväiset asiat ovat erityisiä, sillä ne ovat juuri niitä asioita, jotka huomaa vasta kun toinen on poissa. Niistä kannattaa siis muistaa myös kiittää tarpeeksi usein.

5. "Tuo loukkasi tunteitani. Ethän tee sitä uudestaan?"

Toivottavasti sinun ei tarvitse sanoa näin joka päivä, mutta kun rakastamasi ihminen loukkaa tunteitasi, sinun täytyy kertoa se hänelle. Ja se kannattaa tehdä samantien, eikä jonain perjantai-iltana, kun olet ottanut muutaman drinkin liikaa. Elämä on lyhyt, joten älä turhaan pidä kiinni närkästyksestä, vaan puhu siitä saman tien, niin saat sen pois mielestäsi.

6. "Pidän sinusta."

Rakkaus on ihanaa, mutta toisesta pitäminen on paljon tärkeämpää. Saatat huikata rakkauden tunnustuksen kun lopetat puhelun kumppanisi kanssa tai lähdet kotoa. Sen sijaan, että sanot rakastavasi, koska siitä on muodostunut tapa, kerro mieluummin toiselle, kuinka paljon pidät hänestä. Se on erilainen tapa ilmoittaa kiintymystään ja osoittaa, että toinen on tärkeä.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: 8 hauskaa ongelmaa, joihin pariskunnat törmäävät, kun toinen on aamu- ja toinen iltavirkku

Kilpailut

Uusimmat