Kuva: Fotolia

Miehet huomio: Naimisiinmeno todella kannattaa

22.12.2015 11:15 - Heli Thoren

Tutkimuksen mukaan miesten henkinen kapasiteetti ja hyvinvointi kasvavat alttarille astelun myötä.

Hiiteen sitoutumiskammo, miehille naimisiinmeno on nyt uusi musta - tai ainakin tie hyvinvointiin. Journal of Family Psychology -julkaisussa julkaistu tutkimus osoittaa, että miehille alttarille asteleminen todella tekee hyvää, monellakin tavalla.

Tutkijat kävivät läpi materiaalia aikaisemmasta, suuremmasta tutkimuksesta, jossa kartoitettiin vuonna 1980 ja 1984 syntyneiden amerikkalaisten terveyttä. Kun katsottiin tuloksia siinä valossa, mitä seurustelu ja naimisiinmeno tekivät ihmisen mielenterveydelle, saatiin selville, että miehet todella henkisesti hyötyvät siitä, että he sanovat tahdon rakkaalleen varsin nopeassa tahdissa. Miesten stressitasot pienenivät aamenen jälkeen, kun he siirtyivät nopeasti seurustelusta avioliittoon. Naisilla sen sijaan tulokset eivät olleet näin yksiselitteisiä. Heidän stressitasonsa jopa nousivat naimisiinmenon jälkeen verrattuna vain parisuhteessa elämiseen.

Tuloksia selitetään sillä, että miehet eivät niin herkästi pidä avioliittoa ihmissuhdetestinä ja sorru analysoimaan suhdetta. He vain yksinkertaisesti nauttivat naimisissa olosta - vaikka olisivat päätyneet avioliittoon nopeastikin - ja ottavat suhteesta kaiken hyödyn sekä ilon irti. Naiset eivät aina kykene samanlaiseen heittäytymiseen. He jäävät herkemmin miettimään, mihin suhde on menossa ja kestääkö se.

Jätä sormus vielä ostamatta

Ennen kuin alat ehdotella kullallesi kesähäiden suunnittelua, lienee syytä katsoa myös tutkimuksen tuloksia toiselta kantilta. Tutkimuksessa ei pystytty mittaamaan suhteen laatua eli sitä, kuinka syviä ja hyviä parisuhteet tutkimuksessa olivat. Löyhä suhde voi avioliiton aluksi tuottaa iloa ja toisaalta siitä pääsee myös kenties pienemmän surun saattelemana eroon kuin syvästä ja hyvin merkityksellisistä parisuhteesta.

Vaikka tulos ei olekaan yksiselitteinen voi se olla hyvä kortti vetää esiin, jos haaveilet avioliitosta kultasi kanssa, mutta hän empii vielä.


Lähde: Womens Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat