Kuva: YouTube

Nuoren naistoimittajan kritiikistä netti-ilmiö - pyytää 16-36-vuotiaita muuttamaan tapojaan

27.04.2016 11:15 - Senni Loikala

Journalisti Alexis Boomerista tuntuu, että hän on anteeksipyynnön velkaa vanhemmille sukupolville. Vieläkin tärkeämpänä hän pitää asioiden korjaamista.

Netissä leviää vauhdilla video, jossa nuori amerikkalaistoimittaja Alexis Boomer kritisoi omaa ikäluokkaansa. Boomer pyytää anteeksi vanhemmilta sukupolvilta sitä, että hänestä y-sukupolvi (80-luvun alun ja 2000-lukuun mennessä syntyneet) on "syvältä". Kyseisen sukupolven edustajat ovat tällä hetkellä noin 16-36-vuotiaita.

Boomerin mukaan nuorelta sukupolvelta puuttuvat kohteliaat käytöstavat, eivätkä he esimerkiksi pidä ovea auki naisille, eivätkä aina edes vanhuksille. Lisäksi hänen mukaansa monet pitävät sosiaalisessa mediassa rakennettuja ihmissuhteita arvokkaampina kuin oikean elämän kontakteja.

Video on saanut Facebookissa jo noin 5,7 miljoonaa katselukertaa, 48 000 tykkäystä ja 6700 kommenttia.

Mikä kaikki mättää nuorissa aikuisissa?

Lue alta otteet Boomerin videolla kertomista mielipiteistä sille, mikä nuoressa sukupolvessa on vialla.

Me vain olemme, emmekä anna yhteiskunnalle mitään.

Kuuntelemme todella luokatonta musiikkia, joka alistaa naisia ja ihannoi melkoisesti huumeita ja rikollisuutta.

Ihannoimme Kim Kardashianin kaltaisia ihmisiä, ja saatamme häpeään Tim Tebown kaltaisia henkilöitä.

Olemme laiskoja, vaikka olemme todella etuoikeutettuja, ja tahdomme tienata paljon rahaa ja saada ilmaisen koulutuksen, mutta emme tahdo panostaa työntekoon.

Millään ei ole arvoa sukupolvellemme, koska otamme kaikesta vain hyödyn irti.

Emme kunnioita vanhuksia, emmekä kunnioita edes omaa maatamme. Tallomme maamme lipun sen sijaan, että ryhtyisimme toimimaan vapaaehtoisesti. Solvaamme miehiä ja naisia, jotka tekevät töitä meidän eteemme, mutta ylistämme ihmisiä, jotka taistelevat keskenään.

Meillä on enemmän mahdollisuuksia onnistua kuin yhdelläkään aiemmalla sukupolvella ennen meitä, mutta emme arvosta saamiamme mahdollisuuksia.

"Kääritään hihat"

Boomer pyytää kaikkea edellä mainittua anteeksi vanhemmilta sukupolvilta. Hän ei kuitenkaan pelkästään kritisoi edustamaansa sukupolvea, vaan toivoo ikäluokaltaan muutosta:

Mietin, mistä meidät tullaan muistamaan, ja minä tahdon rikkoa sen stereotypian ja todistaa, että vanhempani kasvattivat minut paremmin, etkö sinäkin?

Toivon, että käärimme hihamme ja annamme oman panoksemme yhteiskuntaan, jota rakastamme. Voimme muuttaa asioita jo vuonna 2016, jotta asiat olisivat toisin tulevaisuudessa.

Mitä ajatuksia toimittajan mielipiteet sinussa herättävät? Onko sinusta nuorilla aikuisilla peiliin katsomin paikka?

Jos video ei näy, Pääset katsomaan sen täältä.

EDIT 12.42: Otsikkoa muokattu.

Lue myös: "Kansanedustajilla pitäisi olla koeaika"

Kilpailut

Uusimmat