Kuva: Fotolia

Ole aito, tee ensimmäinen siirto – asiantuntijan vinkit deittisovellusten käyttöön

09.10.2015 22:45 - Eeva Rajala

Deittisovellusten maailma voi olla monimutkainen ja ylivoimainenkin.

Tinderin kaltaiset deittisovellukset lisäävät koko ajan suosiotaan. On kuitenkin lähes päivänselvää, että jonkin verran sovellusten kautta tulee puistattavia ja jopa sopimattomia viestejä enemmän kuin niitä kiinnostavia viestejä, joita odottaa.

Tinderin toinen perustaja Whitney Wolfe kertoo StyleCaster-sivustolle, miten esimerkiksi Tinderissä kannattaa käyttäytyä, jotta siitä saa parhaan hyödyn irti.

Tee ensimmäinen siirto

Älä vain odota, että toinen tykkää sinusta tai kuvistasi. Kun Tinder-match on löytynyt, lähetä rohkeasti omantyylisesti viesti henkilölle. Wolfen mukaan yhä sallitumpaa on se, että nainen tekee ensimmäisen siirron. Hänen mukaansa on myös hieno huomata, että naiset tuntevat olonsa itsevarmoiksi ja vahvoiksi.

Valitse kuvia, joista käy ilmi persoonallisuutesi

Kuvat ovat hyvin tärkeässä asemassa deittisovelluksissa. Kuvien kautta kannattaa näyttää eri puolia persoonallisuudestasi. Se on tärkeämpää kuin laittaa näkyville pelkästään täydellisiä selfie-kuvia. Jos esimerkiksi olet kiinnostunut juoksemisesta, mutta myös viikonlopun juhlinnasta, laita kuvat kummastakin. Tämä on parempaa palvelua myös matcheillesi. Samalla se auttaa sinua matchaamaan niiden kanssa, jotka ovat oikeasti kiinnostuneita samoista asioista.

Vältä ryhmäkuvien laittamista

Jos kaikki deittisovelluksessasi olevat kuvat ovat ryhmäkuvia kavereittesi kanssa, mahdolliselle matchille voi olla vaikeaa miettiä, kuka henkilöistä oikein olet. Wolfen mukaan monet deittisovellusta käyttävät tekevät tämän virheen. Sen sijaan laita pari kuvaa vain itsestäsi, ja erityisesti ensimmäisen kuvan pitäisi olla henkilökuva sinusta.

Murra jää

Sillä hetkellä, kun match osuu kohdille Tinderissä, ei ole vielä aika syvälliseen keskusteluun. Jää kannattaa murtaa esimerkiksi kehumalla toisen kuvaa tai veistelemällä vitsiä jostain ajankohtaisesta viihdeuutisesta. Wolfe muistuttaa, että mikään ei ole viehättävämpää kuin itsevarmuus ja älykkyys.

Käytä palvelua sen huippuaikoina

Jokaiselle deittisovellukselle löytyy oma aika, jolloin sitä eniten käytetään. Kannattaa siis olla silloin paikalla. Yleensä se oli illalla klo 18.00 jälkeen.

Ole aito

Vaikka haluaisit näyttää vain parasta versiosta itsestäsi deittisovelluksessa, se ei kuitenkaan auta ihmisiä saamaan sinusta aitoa kuvaa. Vaikka se kuulostaisi kliseeltä, Wolfen mukaan kannattaa olla täysin oma itsensä. Jos et pidä normaalisti punaista huulipunaa, miksi pitäisit sitä jokaisessa Tinder-kuvassasi? Toki ihmiset voivat pyyhkäistä kuvaruudustaan oikealle ja tykätä enemmän kuvistasi, mutta oikeassa elämässä ette välttämättä kohtaakaan.


Lue myös:

Lähde: StyleCaster

Kilpailut

Uusimmat