Kuva: Fotolia

Oletko hyvässä parisuhteessa? Merkit, jotka kielivät aidosta rakkaudesta

27.10.2015 16:15 - Reija Saarinen

Hyvässä suhteessa on rakkautta ja läheisyyttä, eikä siinä ole kilpailuasetelmaa.

Hyvä suhde koostuu monista erilaisista palikoista eikä siihen tietenkään ole olemassa yhtä oikeaa kaavaa. Selvää on kuitenkin se, että jotkut asiat useimmiten esiintyvät hyvissä ja kestävissä liitoissa. Alla niistä muutamia.

1. Hyvässä suhteessa sosiaalinen media hoidetaan kunnioituksella. Kumpikaan ei flirttaile muiden kanssa, eikä parisuhteen riitoja puida julkisesti omalla Facebook-seinällä.

2. Hyvässä parisuhteessa kosketellaan, paljon. Tärkeä on, että kosketus ei liity vain seksiin, vaikka sekin toki tärkeää on. Hyvässä suhteessa kävellään käsi kädessä ja annetaan spontaaneja suukkoja kesken arjen kiireen.

3. Terveessä suhteessa molemmilla osapuolilla on myös oma elämänsä. He harrastavat omia juttujaan ja tapaavat omia ystäviään. Kun molemmilla on myös omat kiinnostuksen kohteensa. Näin suhde pysyy tuoreena, kun koko ajan ei kökötetä rinta rinnan.

4. Hyvässä suhteessa seksille annetaan tilaa ja aikaa. Siihen panostetaan ja sitä halutaan. Mikä parasta, siitä keskustellaan ja pyritään parantamaan.

5. Hyvässä suhteessa osapuolet ovat tiimi ja pelaavat samaan maaliin. He ovat valmiita tekemään töitä suhteensa eteen ja ymmärtävät ja hyväksyvät myös toistensa virheet.

6. Hyvässä suhteessa osapuolilla on samanlaiset käsitykset rahasta. Jos näin ei ole, törmätään usein erilaisiin konflikteihin, jotka taas ruokkivat riitoja ja erimielisyyksiä.

7. Onnellisessa ja hyvässä parisuhteessa nauretaan yhdessä. Siinä on rakkautta ja ystävyyttä, ja se saa voimaan hyvin.

8. Hyvässä suhteessa riidat hoidetaan reilusti. Niissä pyritään saamaan hyvä ja järkevä ratkaisu eikä vaan hyökätä toista kohtaan.

9. Hyvässä suhteessa molemmat tekevät töitä myös yhteisen kodin hyväksi. He kokkaavat ja siivoavat sekä auttavat toisiaan arjessa.

10. Hyvässä suhteessa molemmat voivat olla täysin omia itsejään sekä näyttää vahvuutensa ja heikkoutensa.


Lue myös: Onko suhde muuttunut vakavaksi? Seikat, joista tiedät

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat