Kuva: Fotolia

Oletko kestävässä suhteessa? 5 merkkiä, joita kannattaa tarkkailla

13.01.2016 12:45 - Reija Saarinen

Hyvässä suhteessa toista ei paineta maahan missään tilanteessa.

Hyvän suhteen tunnistaa muutamista asioista. Sellaisista seikoista, joiden avulla voi päätellä, tuleeko suhde kestämään vai ei. Alla niistä muutamia tärkeimpiä.

1. Olette kohteliaita toisillenne

Hyvässä suhteessa ihmiset puhuvat toisilleen kohteliaasti ja ystävällisesti. Sen lisäksi molemmat kohtelevat kumppaniaan yhdenvertaisena. Kun rakastavaiset puhuvat toisilleen kunnioittavaan sävyyn, on suhteella hyvät mahdollisuudet kestää.

2. Valitatte, mutta ette kritisoi

Hyvässä suhteessa lauseessa esiintyy useammin minä kuin sinä. Keskusteluissa ei siis aina nosteta esille toisen tekemisiä ja sanomisia syyttävään sävyyn.

3. Ette halveksi toisianne

Hyvässä suhteessa käytetään rakkauden kieltä. Siinä ei siis halveksita, nimitellä tai loukata muilla kommenteilla omaa rakasta päivittäisessä kanssakäymisessä. Kannattaakin pitää mielessä, että ne sanat, joita et halua kuulla rakkaasi suusta, on hyvä jättää sanomatta myös itse.

4. Ette paina toisianne alas

Hyvässä suhteessa keskitytään siihen, että konfliktit saadaan sovittua hyvässä hengessä. Ymmärrätte, että suhde ei ole taistelukenttä, jossa on vain yksi voittaja. Mielipiteitä voi olla monia, mutta hyvässä suhteessa niistäkin voidaan keskustella rakentavasti.

5. Ette sivuuta toisianne

Hyvässä suhteessa molemmat ymmärtävät toistensa tunteita ja ovat aina valmiita kuuntelemaan huolia ja murheita.


Onko suhde vakaalla pohjalla? Sen voit tarkistaa täältä.

Lähde: Lifehack

Kilpailut

Uusimmat