Kuva: Fotolia

Onko aika pitää taukoa deittisovelluksista? Yhdeksän merkkiä paljastavat

03.03.2016 21:45 - Pauliina Jokinen

Treffeillä käyminen saattaa viedä enemmän energiaa kuin antaa sitä.

Nettideittailu on hauskaa noin vajaan viikon ajan. Sen jälkeen myös huonot puolet voivat nostaa päätään. Joskus deittailu vie voimia enemmän kuin tuottaa tulosta ja usko tosirakkauteen saattaa saada kolauksen.

Milloin sitten olisi hyvä hetki pitää hiukan taukoa deittisovelluksista? Silloin, kun olosi on seuraavanlainen:

Tunnet olosi aina murtuneeksi ja pettyneeksi, kun joku ei vastaa viestiisi

On luonnoista tuntea harmistusta, jos potentiaaliselta tuntuva tyyppi ei tunne samoin. Yhtä luonnollista ja sallittua on haluta parisuhde, mutta jos suhteen etsiminen ja jokaiseen vastaantulevaan nettideittiin ripustautuminen ovat lähinnä taakka, kannattaa vetää hetki henkeä.

Deittailu tuntuu yhdestä suoritettavalta asialta To do -listallasi

Suoritat työsi lisäksi treffejä. Et ehkä aidosti nauti deittisovellusten käytöstä, vaan se tuntuu lähinnä velvollisuudelta muiden joukossa. Ei näin!

Jokainen juttukumppanisi vahvistaa mielikuvaasi siitä, että "kaikki hyvät on jo varattu"

Tuskin ovat, mutta tienne eivät ehkä vain kohtaa. Saatat päätyä käyttämään runsaastikin aikaa viestitellessäsi tuntemattomien tyyppien kanssa, jotka lopulta osoittautuvat, noh, jollakin tavalla hieman hölmöiksi.

Kalenterisi on useammin tuplabuukattu kuin täysin tyhjä

Milloin olet viimeksi viettänyt illan kotona tai ystäviesi kanssa? Treffit saattavat haukata suuren palan vapaa-ajastasi ja kalenterisi täyttyykin treffeistä päivä toisensa jälkeen. Joskus voi himmata tahtia.

Deittailet näyttäytyäksesi

Saatat miettiä, minkälaisen tyypin rinnalla näyttäisit erityisen hyvältä tai miten saisit entisen heilasi mustasukkaiseksi.

Meinaat perua treffit aina viime tipassa, sillä sohva houkuttelisi paljon enemmän

Omatuntosi soimaa, jos et käytä "jokaista mahdollisuutta hyväksesi". Kannattaako sinun käyttää aikaasi ihmisiin, joita et (ainakaan vielä) tunne, sen sijaan että nauttisit yhden huipputyypin (itsesi) seurasta?

"Suoritat" treffit aina saman käsikirjoituksen mukaan

Kun olet nähnyt x-määrän treffejä, saattavat ne toistaa itseään. Vai teetkö sinä tapaamisista samankaltaisia? Tapaatko uuden potentiaalisen kumppanin aina samassa kahvilassa ja lopulta et itsekään muista, kenen kanssa olet ulkona?

Mietit, mikä sinussa on vikana

Vika ei ole sinussa (välttämättä) ja on ymmärrettävää miettiä, miksi asiat eivät etene. Joskus on hyvä katsoa peiliin, mutta muista olla armollinen itsellesi. Todennäköisesti vika ei ole sinussa.

Välttelet viestien avaamista, sillä se tuntuu ylivoimaiselta

Viestittely vie aikaa, tuntuu velvollisuudelta ja saattaa johtaa treffeihin, jotka vievät jälleen aikaan. ehkä se ei ole juuri nyt vaivan arvoista. Palaa asiaan, kun deittailu tuntuu jälleen hauskalta.

Lue myös: Kevät todella pistää hormonit hyrräämään - suomalaispsykologi selittää, miten

Lähde: Self

Kilpailut

Uusimmat