Kuva: Fotolia

Onko huono päivä? Käytä sosiaalista mediaa tuomaan sinulle hyvää mieltä

25.01.2016 11:15 - Eeva Rajala

Tuoreen tutkimuksen mukaan sosiaalinen media voi kääntää huonon päivän todella hyväksi. Somea vain pitää käyttää oikein.

Sosiaalinen media voi olla samaan aikaan turhanpäiväistä ajan haaskausta, ystävien tekemisten seuraamista, itsensä vertaamista muihin sekä itsensä viihdyttämistä. Tuore tutkimus paljastaa, miten saada sosiaalinen media vaikuttamaan enemmän positiivisesti kuin negatiivisesti omaan elämään ja huonoon päivään.

Tutkimuksessa analysoitiin kahden eri tutkimuksen tuloksia. Tutkimusten välissä on 15 vuotta aikaa. Tutkijat halusivat selvittää, miten internet ja sen käyttö vaikuttavat hyvinvointiin.

Kävi ilmi, että 15 vuotta sitten ihmisistä tuli sitä masentuneempia mitä enemmän he käyttivät nettiä. Tämä selittyy osaltaan sillä, että tuolloin ei vielä ollut sosiaalista mediaa nykymuodossa, ja tuolloin ihmiset keskustelivat lähinnä tuntemattomien henkilöiden kanssa netin välityksellä.

Keskustele ystävän kanssa

Myöhemmästä tutkimuksesta selvisi, että nykyään mitä enemmän ihmiset puhuvat ystäviensä kanssa netin välityksellä, sitä vähemmän heitä masensi. Tulosten mukaan ystävien kanssa jutteleminen saa siis ihmisen onnelliseksi, mutta tuntemattomien kanssa keskusteleminen tai ihmisten tekemisten lukeminen ei sitä tee. Lisäksi toisilta sosiaalisessa mediassa saadut kommentit näyttivät tuovan vain vähän paremman mielen henkilölle.

Tosin näistä pienistä palasista koostuu ajan saatossa suuri hyvän mielen varasto. Tuoreesta tutkimuksesta ilmeni, että ystävien kanssa sosiaalisessa mediassa keskusteleminen vaikuttaa yhtä suuresti mielialaan kuin esimerkiksi naimisiin meno tai vastakohtaisesti sairastuminen.

Tutkimustuloksista voidaan tehdä se johtopäätös, että jos sinulla on huono päivä, kannattaa aloittaa keskustelu ystävän kanssa sosiaalisessa mediassa. Se voi parantaa mielialaa merkittävästi.


Lue myös: Millainen on profiilikuvasi Facebookissa? Tutkittu seuraus kannattaa tiedostaa

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat