Kuva: Fotolia

Onnellisen parisuhteen avaimet - lue 4 kohtaa

25.03.2016 15:15 - Emma Ylistalo

Parisuhteessa ystävyys on erityisen tärkeää.

Onnelliseen aviolittoon löytyy varmasti vaikka kuinka paljon neuvoja, mutta yhtä vaalimalla suhteelle saa luotua vakaan pohjan -nimittäin ystävyyttä. Lue alta neljä ohjetta, joiden avulla kasvatat ystävyyttä suhteessanne.

1. Puolisosi on myös paras ystäväsi

Kun pitkään avioliitoissa olleilta ihmisiltä kysyttiin heidän avaintaan onnelliseen ja kestävään avioliittoon, vastaus oli "menin naimisiin parhaan ystäväni kanssa". Samoin kuin selvitettiin, miksi toiset avioliitot eivät kestäneet, vastaus oli "Olimme hyviä rakkaudessa, mutta emme koskaan oppineet olemaan ystäviä".

2. Olkaa rakastavaisia ja parhaita ystäviä

Intohimoinen rakkaus on tärkeää, mutta mitä tapahtuu, kun intohimo hiipuu? Teillä täytyy olla vankka pohja pitääksenne suhteenne vahvana. Teidän tulee nauttia toistenne seurasta myös muulloinkin kuin intohimon hetkillä. Tehkää yhdessä asioita, joista molemmat nautitte ja vaalikaa yhteistä aikaa, vaikka 

3. Nauttikaa pienistä päivittäisistä hetkistä

Tottakai yhteiset matkat ovat ihania tapoja viettää aikaa yhdessä, mutta pyrkikää löytämään ilo myös pienistä päivittäisistä hetkistä. Pariskunnat vahvistavat suhdettaan tehden yhdessä kotitöitä ja käyden kaupassa. Rakkauden vaaliminen ei siis vaadi pitkiä yhteisiä lomia, vaan tärkeintä voi olla juurikin yhteinen ilta kotisohvalla halien. 

4. Tehkää suhteestanne vakaa

Se, että olette parhaita ystäviä suhteessa, on hyvä pohja. Ilman minkäänlaista panostusta suhde ei kuitenkaan voi toimia. Etsikää aikaa puhua myös kiireisen arjen keskellä. Vaikka ette lähtökohtaisesti olisikaan päätyneet yhteen ystävyyden kautta, voitte tehdä töitä sen eteen, että teistä tulee myös hyviä ystäviä. 


Lähde: Family Share

Lue myös: Kysytkö sinä tärkeän kysymyksen rakkaaltasi joka viikko? Auttaa pitämään suhteen hyvänä

Kilpailut

Uusimmat