Kuva: Fotolia

Päädytkö yhteen aina väärän ihmisen kanssa? Lue keinot, joilla käännät onnesi rakkauselämässä

26.02.2016 20:15 - Tiina Svensk

Rakkaus on ihana tunne, mutta joskus sen oikean kumppanin löytäminen voi tuntua mahdottomalta.

Uskotko tosirakkauteen, mutta joudut pettymään kerta toisensa jälkeen? Jos tunnut päätyvän yhteen aina väärän ihmisen kanssa, kannattaa ottaa hetken tauko deittailusta ja panostaa ainakin seuraaviin Mind Body Green -sivuston listaamiin asioihin:

Opettele tuntemaan itsesi: On helppoa tukeutua muiden mielipiteisiin siitä, millainen kumppani juuri sinulle sopii. Todellisuudessa vain sinä tiedät, mitä parisuhteeltasi haluat, joten ota hetki itsellesi. Kun tiedät täysin, kuka olet, tiedät myös mitä tarvitset.

Kohtaa epävarmuutesi: Jokaisella on omat epävarmuutensa, ja ne on tärkeää kohdata. Kun tunnistat omat epävarmuutesi tiedät, milloin annat niiden ohjata sinua ja toimintaasi.

Ulkokuori ei riitä: Nykyisin annamme enemmän painoarvoa kuvalle, jonka luomme sosiaalisessa mediassa - kertoohan siitä jo nykyinen deittikulttuurikin, joka on tehnyt erilaisista sovelluksista osan arkipäiviämme. Pelkkä ulkokuori ei kuitenkaan riitä. Luota energiaan ja teidän väliseen kemiaanne. Se kertoo enemmän kuin silmää miellyttävä ulkokuori.

Luovu listoista: Oletko täyttänyt listaa unelmakumppanisi piirteistä jo pienestä asti? Jos vastasit kyllä, listoista kannattaa luopua saman tien. Sen sijaan anna mahdollisuus ihmiselle, jota et normaalisti tapailisi - saatat yllättyä positiivisesti!

Päästä irti menneisyydestäsi: Joskus on vaikeaa luottaa, jos sinua on satutettu menneisyydessä pahasti. Muista kuitenkin, että tuleva kumppanisi ei ole sama henkilö kuin se, joka sinua satutti.

Ymmärrä, mistä etsit hyväksyntää: Jos kaipaat kumppaniltasi hyväksyntää tunteaksesi itsesi kauniiksi, älykkääksi tai arvokkaaksi, tulet hänestä riippuvaiseksi. Ymmärrä, että olet arvokas juuri sellaisena kuin olet, etkä tarvitse siihen oikeutusta keneltäkään toiselta.

Panosta itseesi: Jokaisella on käytössään samat 24 tuntia, ja terveellinen elämä on yleensä tasapainoinen. Sen vuoksi kannattaa panostaa siihen, että vietät aikaa vain itsesi kanssa. Yksinään vietetty aika on tarpeellista, sillä silloin saat jäsenneltyä ajatuksiasi, ladattua akkujasi ja tehtyä asioita, joista juuri sinä pidät.

Hidasta: Terveen ja toimivan parisuhteen löytäminen ei ole kilpajuoksu, vaan se vaatii aikaa ja panostusta. Mihin sinulla oikeastaan on kiire? Anna itsellesi ja tuoreelle kumppanillesi aikaa niin näet, mihin olette sitoutumassa.

Aseta rajat: Tiedä, millaisista asioista et halua neuvotella kun astut uuteen parisuhteeseen. Muista myös kunnioittaa päätöksiä ja rajoja, jotka tuleva kumppanisi on asettanut. Kun arvostat kumppanisi arvoja, ymmärrät myös, että sinä saat tuoda omat arvosi kuuluviin.

Älä tyydy: Älä koskaan tyydy mihinkään, mikä ei tunnu täysin oikealta. Tunteesi ja vaistosi ovat aina oikeassa, joten kuuntele niitä sokeasti.

Lue myös: Rakkaus ei ole satua - 5 tärkeää parisuhdeneuvoa

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat